To Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, εντάσσεται μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 και ο εντεταλμένος σύμβουλος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Νίκος Παπαδάκης δήλωσε σχετικά: “Το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, αποτελεί μια σύγχρονη αθλητική υποδομή, προσβάσιμη σε όλους και μια ολοκληρωμένη χωρική προσέγγιση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που επλήγη κατά το πρόσφατο παρελθόν, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις ανάκαμψης και αναγέννησης.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου είναι κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ, και θα φιλοξενεί ένα ικανό αριθμό διαφορετικών αθλημάτων, όπως καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, ποδόσφαιρο 5Χ5, 7Χ7, με αμαξίδιο ή χωρίς.
Το αθλητικό κέντρο θα περιλαμβάνει υπαίθριο στάδιο, υπαίθρια βοηθητικά γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο και ξενώνα για αθλητές.
Όλοι οι χώροι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προσαρμόζονται στης προδιαγραφές για χρήση ΑμεΑ.
Το έργο θα κατασκευαστεί στη Ραφήνα επί της οδού Αρίωνος στην περιοχή «Διάκου Μάντρες» σε οικόπεδο του Δήμου Ραφήνας –Πικερμίου έκτασης 65 στρεμμάτων.
Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην πράξη προκειμένου να μεταβεί η Αττική σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία και συμβάλει καθοριστικά στο όραμα να καταστεί η Αττική, Περιφέρεια – Πρότυπο με ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες σε όλους.”