Ν. Καραμπάσης: “30.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος Νίκος Καραμπάσης ήταν καλεσμένος του Κώστα Παπαθεοδώρου στον ραδιοφωνικό αέρα της ΕΡΑ Ηπείρου, όπου είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Καραμπάσης ανέλυσε τα νέα δεδομένα που έρχονται στη ζωή μας και τόνισε τις μεγάλες ευθύνες όσων διαχειρίζονται την εξουσία. Έκανε ειδική αναφορά στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πράσινο Κίνημα στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και περιέγραψε τους λόγους που θα οδηγήσουν το κόμμα στην επόμενη Βουλή.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος αναφέρθηκε στην κατανομή των τεράστιων κονδυλίων που θα έρθουν στη χώρα μας στο επόμενο χρονικό διάστημα και αναρωτήθηκε τι “διαφορετικό μπορεί να φέρουν τα κόμματα αυτά που έχουν δοκιμαστεί και δυστυχώς για τη χώρα μας έχουν αποτύχει”.

Επίσης, ο κ. Καραμπάσης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογεννητικότητας και ανακοίνωσε ότι το κόμμα έχει στα σκαριά την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για την στήριξη των νέων ζευγαριών. Δίνοντας κάποια βασικά στοιχεία της πρότασης του Πράσινου Κινήματος ο κ. Καραμπάσης ενημέρωσε ότι σε κάθε νέο ζευγάρι που θα παντρεύεται θα δίνεται το ποσό των 30.000 ευρώ, σε μορφή δανείου. Από τη στιγμή όμως που θα κάνουν δύο παιδιά, το δάνειο θα είναι άτοκο και θα διαγράφεται. Δεν θα πληρώνουν τίποτα. Αν κάνουν και τρίτο παιδί θα παίρνουν ακόμη 15.000 ευρώ. Επίσης με το πιστοποιητικό γέννησης του πρώτου παιδιού η οικογένεια θα παίρνει προπληρωμένη κάρτα 500 ευρώ για τα είδη ανάγκης των βρεφών.

Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται από την ενεργειακή φτώχεια και περιέγραψε το παράδειγμα του Δήμου Φυλής.

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Καραμπάση ΕΔΩ: