Ν. Καραμπάσης: “Η κρίση δεν είναι ενεργειακή αλλά δομική της ΕΕ”

Ο Δημοσιογράφος, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Νίκος Καραμπάσης ήταν καλεσμένος, το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου 2022, του Βασίλη Ταλαμάγκα, στο Κανάλι 1 του Πειραιά, προκειμένου να συζητήσουν για τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Καραμπάσης ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει το κόμμα του Πράσινου κινήματος ώστε να είναι έτοιμο στις εκλογές. Ανέφερε για τον Πειραιά, όπου εδρεύει το Κανάλι 1 πως υποψήφιος του κόμματος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του, κ. Λάμπρος Σπάθης, δείχνοντας τη σημασία που δίνει το κόμμα για τη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Περιέγραψε το πόσο σημαντική είναι η παρουσία των πράσινων κομμάτων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και το Πράσινο Κίνημα είναι έτοιμο να αναλάβει αυτόν το ρόλο στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα, ο Ν. Καραμπάσης σχολίασε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους ελληνικούς δρόμους, με αφορμή το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς στο Κιλκίς, τονίζοντας πως είναι ένα από τα θέματα που αφορούν στην ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα έπρεπε να έχει επιλυθεί.
Στη συνέχεια η συζήτηση οδηγήθηκε στα άκρως πολιτικά ζητήματα.
Αρχικά συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Αγγλία, μετά την παραίτηση Τζόνσον και ο κ. Καραμπάσης εκτίμησε πως γίνονται κινήσεις για να αναιρεθεί το BREXIT και να επιστρέψει η Μεγάλη Βρετανία στην ΕΕ.
Κατά κύριο λόγο, ο εκπρόσωπος τύπου του Πράσινου Κινήματος σχολίασε τα όσα συμβαίνουν σε σχέση με το ενεργειακό και εξήγησε πως “αυτή η κρίση δεν είναι ενεργειακή αλλά δομική για την ΕΕ”.
Ακόμη, ο κ. Καραμπάσης σχολίασε τα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία και το γεγονός ότι η ΕΕ δεν τοποθετείται σε θέματα όπως με τον χάρτη του Μπαχτσελί. Εκτίμησε πως δεν θα γίνει η προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία και ίσως γίνει μία αναγνώρισή τους που όμως δε σημαίνει και κάτι αυτό, όπως είπε ο Νίκος Καραμπάσης.

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος, πως μετά τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας είναι πιθανό να προχωρήσουμε προς μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη.
Τέλος, σχολιάστηκαν και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και κυρίως το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Επικεφαλής Επικοινωνίας του Πράσινου Κινήματος μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ: