Οι συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης στο «τραπέζι» για την στρατηγική επικοινωνία των κομμάτων των Πρασίνων

Να ακουστούν Δυνατά οι Πράσινες Ιδέες

Τα κόμματα των Πρασίνων στην Ευρώπη είναι διαφορετικά. Άλλοι βρίσκονται στην ιδρυτική φάση, άλλοι θέλουν να μπουν για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο. Και κάποιοι είναι στην κυβέρνηση. Ωστόσο, οι Πράσινοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν παραλληλισμοί στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους Πράσινους και στα πλαίσια που δημιουργούνται για αυτούς. Οι Πράσινοι θέλουν τον κοινωνικο-οικολογικό μετασχηματισμό. Οι Πράσινοι υποστηρίζουν προοδευτικές, φεμινιστικές, χωρίς αποκλεισμούς, αντιρατσιστικές πολιτικές. Και αυτό συνεπάγεται την αντιμετώπισή των προκλήσεων χωρίς προκαταλήψεις, παραπληροφόρηση και σκόπιμα κατασκευασμένα πλαίσια.

Σε αυτό το εργαστήριο, εξετάστηκε το ερώτημα πώς να επικοινωνήσουμε στρατηγικά τις Πράσινες πολιτικές. Συζητήσαμε πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς οι Πράσινοι, να αντιμετωπίσουμε τα  fake news που αποδίδονται και ποιες αφηγήσεις κατασκευάζονται για εμάς. Και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη στρατηγική επικοινωνία για να επηρεάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μας αντιλαμβάνονται. Επεξεργαστήκαμε,  πώς να εξηγούμε την πολιτική μας στους ανθρώπους με τρόπο προσανατολισμένο στη λύση, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα επικοινωνιακά παραδείγματα.

Τον συντονισμό και τις τοποθετήσεις είχαν,  η Pegah Edalatian, Αναπληρώτρια Ομοσπονδιακή Πρόεδρος του BÜNDNIS 90/Die Grünen η Emily Büning, Γενική Γραμματέας του BÜNDNIS 90/Die Grünen και ο Raphael Kreusch, Επικεφαλής Επικοινωνιών, Ομοσπονδιακό Γραφείο BÜNDNIS 90/Die Grünen.

 

Μετά τη συνεδρίαση, με κοινή τους δήλωση οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης δήλωσαν τα εξής: «Η επικοινωνία, είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο, στη σύγχρονη πολιτική. Δυστυχώς, οι όροι που υπάρχουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν ισχύουν στη χώρα μας, που υπάρχει δημοκρατικό έλλειμα στην επικοινωνία. Σε κάθε περίπτωση , θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ακουστούν οι πράσινες ιδέες».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη