Με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ η χώρα «γυρίζει σελίδα» προς την ευημερία της

Άρθρο του Νίκου Καραμπάση* για την Kontra News (13/2/2022)

Κι ενώ η Βόρεια Ευρώπη «γυρίζει σελίδα» και επιστρέφει στην «προ Covid19» εποχή, η δική μας κυβέρνηση Α.Ε. αλλά «και οι επαγγελματίες με τις άσπρες μπλούζες» (μαζί βέβαια με τα μίσθαρνα παπαγαλάκια τους) επιμένουν να πυροβολούν στο κεφάλι τη χώρα και το λαό μας. Γονατίζουν και χτυπούν αλύπητα την κοινωνία προσθέτοντας και την «πανδημία ακρίβειας» που εξανεμίζει και τα τελευταία…ψίχουλα που της μοιράζουν. Διαλύει και κονιορτοποιεί την κοινωνική συνοχή με αλήτικες πολιτικές. Το αποκαλυπτικό video της πρόσφατης σύσκεψης Π.Δούκα – Σ.Λιβανού για το πως βλέπουν την «εφαρμοσμένη πολιτική» εξαγοράζοντάς «με σακούλες δημόσιου χρήματος» τους…ζητιάνους ψηφοφόρους τους, ήταν απλά «το κερασάκι στην τούρτα». Όλοι γνωρίζουμε πως βλέπουν τον λαό και όλοι έχουμε αντίληψη για το τι κάνουν μόλις αρπάξουν τα κρατικά ταμεία.
Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες απο το 1950 μέχρι σήμερα(γι αυτό και οι πιο πολωτικές). Όσες φορές όμως κι αν στήσουν κάλπες, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Εξοστρακισμός τους από το «γκουβέρνο». Το γνωρίζουν καλά. Γι αυτό και «οι ξένοι πάτρωνες τους» – τα αφεντικά τους – άρχισαν ήδη να «μηχανεύονται» και «να σπάνε το κεφάλι τους» με εξωθεσμικές και άλλες…περίεργες «πολιτικές λύσεις» Γιατί η επόμενη «κυβέρνηση» θα έχει να διαχειριστεί πάνω από 100 δις ευρώ (και όχι μόνο) και επι της ουσίας θα αναδιατάξει όλο το παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο της χώρας. Εδώ «πλακώνονται» για τα φραγκοδίφραγκα, για τα δις θα γίνει «πόλεμος». Και γίνεται. Το καλό είναι ότι στην εξίσωση «με κάποιο τρόπο» θα μπει και ο Οικουμενικός Ελληνισμός.
Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται σε καμμία απολύτως περίπτωση – όσες φορές κι αν ψηφίσουμε – να υπάρξει αυτοδυναμία οποιουδήποτε κόμματος, προκύπτει ως λογική πολιτική βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται μετά τις εκλογές να έχουμε πρωθυπουργό που να ακούει στα επίθετα Μητσοτάκης ή Τσίπρας ή και Ανδρουλάκης βέβαια – ακόμη κι αν τα δύο ή τρία αυτά κόμματα συγκυβερνήσουν (που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο – αφού ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σήμερα, ψηφίζει περίπου το 60% των νομοσχεδίων της ΝΔ). Γι αυτό και τα «ρεπορτάζ» από τις Βρυξέλλες για κάποια (δήθεν) «τεχνοκρατική κυβέρνηση» (που «ψήνεται») με υποψήφιους Πρωθυπουργούς όπως τον αντιπρόεδρο της «κομισιόν» Μαργαρίτη Σχοινά ή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα (προφανώς και οι δυο θα το ήθελαν αρκούντως…) και ενδεχομένως και άλλους «ενδιαφερόμενους»…(κατά τα πρότυπα της συγκυβέρνησης Λ. Παπαδήμου).
Όπως και στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία, έτσι και στην Ελλάδα ο καθοριστικός κοινοβουλευτικός παράγοντας που θα επικαθορίσει και τελικά θα διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις θα είναι όμως το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και η ενοποίηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ «πολιτικού χώρου»(που μέχρι σήμερα ήταν κατακερματισμένος και προδομένος από τοξικούς «βαρόνους» του τίποτα). Η κοινωνική και πολιτική δημοκρατική οικολογία επανέρχεται ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στο πολιτικό προσκήνιο. Ήδη το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ έχουν καταλήξει σε κοινή πολιτική (εκλογική) διακήρυξη συμφωνίας θέσεων που θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαρτίου στον ελληνικό λαό, με κοινή τους συνέντευξη τύπου. Λίγο νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί (πάλι στις αρχές Μαρτίου) κοινή τους εκδήλωση με θέμα το πολιτικό σύστημα (το επόμενο διάστημα θα έχουμε να πούμε πολλά για αυτές τις δύο μείζονες πολιτικές εξελίξεις). Άλλωστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις «ο πράσινος χώρος» ήδη συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 10%…
Τα κόμματα που ξεκίνησαν «από κάτω» τις διεργασίες και συζητήσεις για την συγκρότηση ενός δυναμικού «μετώπου» με αρχές, αξίες και θέσεις που θα φέρει την ΡΗΞΗ με το σαπισμένο παρελθόν ώστε να συνδιαμορφωθεί το πολιτικό σχέδιο και οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να ανασάνει και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και να συνδημιουργήσουμε το μέλλον μας. Για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν μπορεί οι ίδιες αρρωστημένες λογικές και «οικογένειες» (πολιτικές και επιχειρηματικές) να απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα του λαού μας, χωρίς καμμιά προοπτική. Που απλά γεμίζουν τις καταθέσεις τους στα paradise islands, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο. Που βλέπουν τον λαό ως εα απλωμένο χέρι ζητιανιάς που το εξαγοράζουν με τα ψίχουλα από τις φορομπηχτικές και ανάλγητες πολιτικές τους. Βουτηγμένοι στη διαφθορά, την σήψη και την διαστροφή.
Αυτά όλα θα τα τελειώσουμε.

• Δημοσιογράφος – Επικεφαλής Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ