Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε το Πράσινο Κίνημα – Στήριξη στο ΜΕΤΡΟ ως περιβαλλοντικό έργο υποδομής

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συναντήθηκε το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο σειράς επαφών που πραγματοποίησαν τα στελέχη του στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ. Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συνάντησαν ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νίκος Καραμπάσης και ο πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος (του επιστημονικού φορέα τεκμηρίωσης πράσινων πολιτικών) Νίκος Παπαδάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Πράσινου Κινήματος για σειρά έργων με οικολογικό αποτύπωμα τα οποία έχει προγραμματίσει και υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες σειράς αναπτυξιακών πρότζεκτ που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, ενώ από την πλευρά του Πράσινου Κινήματος εκφράστηκε υποστήριξη στο έργο κατασκευής του μετρό, δεδομένης της έντονης περιβαλλοντικής του διάστασης, αφού η λειτουργία του θα οδηγήσει σε μείωση των κυκλοφοριακών φόρτων και συνακόλουθα σε μείωση των ρύπων. Η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος δεσμεύτηκε στον κ. Ζέρβα να βοηθήσει σε όλα τα έργα της πόλης που έχουν πράσινο και οικολογικό αποτύπωμα.