Συνέντευξη του Συμπροέδρου του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στον 96.5 fm

Κ. Καλογράνης: Τι αλλάζει για την Ελλάδα η παρουσία των Γερμανών Πράσινων στην συγκυβέρνηση

– Πως θα επηρεάσει την Ευρώπη, τη Γερμανία και την Ελλάδα η συγκυβέρνηση των Γερμανών Πρασίνων.

– Στην Ελλάδα, το Πράσινο Κίνημα είναι το μοναδικό αυθεντικό πράσινο κόμμα. Οι υπόλοιποι δήθεν πράσινοι, κυβέρνησαν, διοίκησαν και απέτυχαν.

Την αποκάλυψη ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος που θα προέρχεται από την Γερμανία θα είναι από τους Πράσινους έκανε στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, στην εκπομπή του 96.5 fm «Μαζί το Πρωί», με τον γνωστό δημοσιογράφο Δημήτρη Αποστόλου.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος ενημέρωσε τους ακροατές για τις θέσεις – κλειδιά που καταλαμβάνουν στην γερμανική κυβέρνηση οι Γερμανοί Πράσινοι. Χαρακτηριστικά, ο κ. Καλογράνης τάχθηκε στη σημασία που έχει να γίνονται σε Προγραμματική βάση οι συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων και τόνισε: «Επειδή οι εκλογές στη χώρα μας θα γίνουν με το σύστημα της Απλής Αναλογικής θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνουν συνεργασίες σε Προγραμματική βάση ώστε οι πολίτες να ξέρουν ακριβώς τι θα γίνει και όχι να έχουμε τα αρνητικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος, με συγκυβερνήσεις που δεν «πατούσαν» σε καμία προγραμματική βάση.»
Παράλληλα, ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος αναφέρθηκε στο κατά πόσο επηρεάζει η παρουσία των Γερμανών Πρασίνων στην κυβέρνηση σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη χώρα μας, όπως η οικονομία, τα Ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό. Μάλιστα ο κ. Καλογράνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη, καθώς έρχονται πιο κοντά στις θέσεις του ελληνικού πράσινου κόμματος.

Η οδυνηρή προφητεία
Με αφορμή ότι ο 96,5 fm εκπέμπει από την Εύβοια, εκτενή αναφορά έκανε ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος στα όσα περνάει η Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Καλοκαιριού και στην αγωνία που επικρατεί στους κατοίκους κάθε φορά που βρέχει. Ενώ θύμισε στον κ. Αποστόλου πως φέτος, στις 5 Μαρτίου, όπου είχε φιλοξενηθεί ξανά στην εκπομπή του ο κ. Καλογράνης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις των Υπουργών Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη περί ολοκληρωμένων μέτρων πυροπροστασίας, είχε τονίσει πως δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την πυροπροστασία και θα έχουμε ένα από τα τραγικότερα Καλοκαίρια σε επίπεδο πυρκαγιών. Για το ίδιο θέμα είχε εκδώσει και δελτίο τύπου το Πράσινο Κίνημα και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας.
Με αφορμή αυτήν την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές ο κ. Καλογράνης τόνισε: «Ως πότε οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών θα ανέχονται όταν φυσάει να καίγονται, όταν βρέχει να πλημμυρίζουν, όταν χιονίζει να μην έχουν ρεύμα. Σύντομα οι πολίτες θα αναζητήσουν ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής και κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση, η οποία θα είναι σοβαρή, και τότε το Πράσινο Κίνημα θα είναι στη Βουλή.»

Αναλυτικά, τη συνέντευξη του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος Κώστα Καλογράνη μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ:

https://www.youtube.com/watch?v=PtpjogxXVjk&t=612s