Συνέντευξη του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος στο Mesogeiostv
Κώστας Καλογράνης: “Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία”

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης παραχώρησε συνέντευξη στο Mesogeiostv όπου αναφέρθηκε αρχικά στο ζήτημα των εκλογών, καθώς ηγείται του προεκλογικού αγώνα του κόμματος.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα, αν είναι έτοιμο το Πράσινο Κίνημα για τις επικείμενες εκλογές απάντησε: “Το Πράσινο Κίνημα είναι καθόλα έτοιμο για τις εκλογές. Ήδη έχουμε ανακοινώσει τους πρώτους 100 υποψήφιους βουλευτές και συνεχίζουμε να συμπληρώνουμε τα ψηφοδέλτιά μας σε μεγάλο ποσοστό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας μέσα στο Φεβρουάριο θα προχωρήσουμε στην επόμενη ανακοίνωση ονομάτων που θα αφορούν και πάλι όλη την Ελλάδα”.
Ακόμη ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος συμπλήρωσε ότι ήδη το κόμμα έχει καταθέσει το Πράσινο Εναλλακτικό Πρόγραμμα Διακυβέρνησης με τα 100 σημεία Προγραμματικής Σύγκλισης, άρα όλο το πλαίσιο είναι έτοιμο για την κάθοδο στις εκλογές.
Μάλιστα ο κ. Καλογράνης υπενθύμισε από το 2012 είναι η πρώτη φορά που ένα πράσινο κόμμα κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές και αυτό είναι τώρα το Πράσινο Κίνημα.
Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της διαφοράς του Πράσινου κινήματος από τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου.
Ο κ. Καλογράνης εξήγησε πως “παρότι όλα ξεκίνησαν από την ίδια πολιτική μήτρα στη συνέχεια έγιναν πολλά και σοβαρά λάθη. Από τη μία πλευρά υπάρχει μία εθνομηδενιστική ομάδα που ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει Γενοκτονία των Ποντίων, ότι πρέπει να δώσουμε το Αιγαίο και άλλες τέτοιες αστειότητες και από την άλλη υπάρχει ένα άλλο μικρό κόμμα που συμμετείχε στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή διοίκησε και απέτυχε κατά γενική ομολογία.
Το Πράσινο Κίνημα είναι ένα αστικό πράσινο κόμμα το οποίο κινείται στα πρότυπα των Ευρωπαίων Πρασίνων και έχουμε ένα ευρύ πεδίο στο πρόγραμμά μας όπου μιλάμε για οικονομία και όλα τα μεγάλα ζητήματα του σήμερα και του αύριο”.
Ερωτηθείς για τους στόχους του κόμματος ενόψει των εκλογών, ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος ήταν ξεκάθαρος: “Οι δικοί μας στόχοι είναι να μπούμε στη Βουλή. Ξέρω ότι κάποιοι που το ακούνε το θεωρούν ουτοπικό αλλά οι επιδόσεις των υποψηφίων παρατάξεων μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές μας δίνουν το δικαίωμα να το υποστηρίζουμε βάσιμα. Ενώ μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσουμε κι άλλες συνεργασίες με φορείς, συλλογικότητες από τον οικολογικό χώρο και κόμματα που θα μπουν στα ψηφοδέλτιά μας γιατί έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία πλατιά κοινωνική συμμαχία για να μπορέσουμε να καταγράψουμε το ποσοστό που αναλογεί στον πράσινο χώρο και να μπορέσει να εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. ”

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ:

Go Green για τη ζωή μας