Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές:
Κανένα σοβαρό Σχέδιο Πρόληψης από αυτούς που διαχρονικά κυβέρνησαν και έχουν ευθύνες

Με αφορμή την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές το Πράσινο Κίνημα δηλώνει τα εξής:
«Παρακολουθήσαμε για ακόμα μία φορά παράλληλους μονολόγους από αυτούς που διαχρονικά έχουν κυβερνήσει και έχουν αποτύχει στις πράσινες – περιβαλλοντικές πολιτικές. Από το 1980 μέχρι σήμερα, πάνω από 8.300 πυρκαγιές έχουν κάψει εκατομμύρια στρέμματα στην Ελλάδα. Στη χώρα μας που το 65% αποτελείτε από Δασικές εκτάσεις και ορεινούς όγκους, καμία κυβέρνηση δεν διέθεσε πάνω από 0,5% του ΑΕΠ για την πυροπροστασία.
Εξάλλου είμαστε το μόνο κόμμα που από τις 2 Μαρτίου ανακοινώσαμε δημόσια ότι φέτος θα υπάρχουν πολλές καταστροφικές πυρκαγιές. Τότε που όλα τα άλλα κόμματα είχαν σωπάσει στις εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Το Πράσινο Κίνημα επιμένει στην πρόληψη με συγκεκριμένο τεχνοκρατικό σχέδιο, το οποίο έχει ανακοινώσει, με έμφαση στην επαναπρόσληψη των πιστοποιημένων δασεργατών, στην συμμετοχή της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στην χρήση των νέων τεχνολογιών και των οικολογικών κατασβεστικών υλικών. Και επειδή δεν εμπιστευόμαστε κανέναν δημιουργήσαμε το Παρατηρητήριο για την Αποκατάσταση των Καμμένων σε συνεργασία με το Πράσινο ίδρυμα, που είναι ο επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης Πράσινων Πολιτικών. Γιατί η Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή θέλει και άλλο μείγμα πολιτικής. Και όχι ανέξοδες κοκορομαχίες στη Βουλή… »