Ιστορική η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Πράσινου Κινήματος στην Αθήνα

Δικαιωμένοι για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση είναι όλοι στο Πράσινο Κίνημα, μετά την επιτυχία που σημείωσε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην πλατεία Κοτζιά, όπου βρίσκεται και το κεντρικό εκλογικό “περίπτερο” του Πράσινου Κινήματος.
Τόσο η μαζική, όσο και η δυναμική παρουσία των φίλων του Πράσινου Κινήματος ήταν η καλύτερη απάντηση στον αγώνα που κάνουν οι άνθρωποι του κόμματος σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσουν, δυστυχώς, τις κλειστές πόρτες των κεντρικών ΜΜΕ.
Στην έναρξη της προεκλογικής συγκέντρωσης απεύθυνε χαιρετισμό και έστειλε το δικό της μήνυμα νίκης η Συμπρόεδρος του κόμματος Ρία Ακρίβου και ακολούθως τοποθετήθηκε ο κ. Μιχάλης Νικητάκης, επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών που έχουν συμπράξει με το Πράσινο Κίνημα. Ο κ. Νικητάκης περιέγραψε τα στρεβλά της πολιτικής ζωής της χώρας, εδώ και αρκετά χρόνια και τόνισε ότι οι θέσεις του Πράσινου Κινήματος είναι η καλύτερη συνταγή για να αντιμετωπιστούν.

Κ. Καλογράνης: “Το τολμήσαμε και μας βγήκε”
Βέβαια, το κεντρικό event της προεκλογικής συγκέντρωσης ήταν η ομιλία του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα Κώστα Καλογράνη.
Σε μία ομιλία που πραγματικά άγγιξε τους φίλους και συνοδοιπόρους του Πράσινου Κινήματος, ο Κώστας Καλογράνης στάθηκε αρχικά στην δυσκολία της επιτυχίας του εγχειρήματος, καθώς την ίδια στιγμή πραγματοποιούσαν τις δικές τους κεντρικές ομιλίες σε απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Παρόλα αυτά το Πράσινο Κίνημα το δοκίμασε, και όπως αποδείχτηκε, το κατάφερε.
Στην ομιλία του ο Κώστας Καλογράνης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πράσινου Κινήματος και το τι σημαίνει το να είσαι από μία άλλη “πολιτική οικογένεια”, την “πράσινη” και όχι από τις παραδοσιακές “δεξιά” και “αριστερά”. Στάθηκε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν εκπροσωπείται ο πράσινος χώρος στο Εθνικό της Κοινοβούλιο “και αυτή την ανορθογραφία ήρθε η στιγμή το Πράσινο Κίνημα να την διορθώσει”, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος για την οικονομία υπογράμμισε: “Είμαστε υπέρ ενός νέου μοντέλου οικονομίας, στο οποίο πρέπει να εισαχθούν και οι δείκτες ευημερίας των πολιτών, και όχι μόνο τα νούμερα των προϋπολογισμών.
Είμαστε υπέρ της στροφής της οικονομίας στο «Πράσινο Επιχειρείν» που είναι βασική προτεραιότητα των πολιτικών της Ε.Ε. με στοχευμένα προγράμματα υψηλών προϋπολογισμών. Είμαστε υπέρ της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που αποτελεί και τον τρίτο πυλώνα οικονομικής βάσης της Ε.Ε.”


Για την παραγωγική ανασυγκρότηση τόνισε ο Κώστας Καλογράνης ότι “είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της διάσωσης των παραδοσιακών σπόρων που είναι η βάση για τη βιολογική και την αειφόρο γεωργία. Παράλληλα είμαστε ξεκάθαρα κατά των υβριδίων, γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων.”
Βέβαια, μεγάλη αναφορά έγινε στα ζητήματα του περιβάλλοντος και χαρακτηριστικά τόνισε ο Συμπρόεδρος του πράσινου Κινήματος: “Η Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και δεν είναι fake news. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην οικονομία αν δεν κάνουμε κάτι θα είναι δυσβάσταχτες. Ο λογαριασμός, που θα κληθούν να πληρώσουν οι επόμενες γενιές θα είναι άδικος και δυσανάλογος. Για να μην συμβεί αυτό το γεγονός και για να υπάρχει διαγενεακή δικαιοσύνη το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων.”
Ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του Πράσινου Κινήματος ολοκλήρωσε τονίζοντας πως “μαζί θα νικήσουμε” και το κοινό ξέσπασε σε δυνατό χειροκρότημα

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green… για τη ζωή μας