Η Terry Reintke και ο Bas Eickhout επικεφαλής της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας των Ευρωπαίων Πρασίνων για τις Ευρωεκλογές

 

Η Terry Reintke και ο Bas Eickhout εκλέχθηκαν συν-επικεφαλής της Πανευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τις Ευρωεκλογές  2024. Η εκλογή πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Πρασίνων στη Λυών της Γαλλίας, στο οποίο συμμετέχει και η αποστολή του Πράσινου Κινήματος, με επικεφαλής τον Συμπρόεδρο του κόμματος Κώστα Καλογράνη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο του Πράσινου Ιδρύματος «Ο Θεόφραστος» Νίκο Παπαδάκη.

Η Terry Reintke και ο Bas Eickhout, για τους επόμενους μήνες, θα είναι τα πρόσωπα της Πανευρωπαϊκής Πράσινης εκστρατείας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ψηφίστηκε και το Πράσινο Μανιφέστο ενόψει των Ευρωεκλογών, το οποίο θέτει ως προτεραιότητα τον αγώνα για πιο πράσινη, πιο κοινωνική και πιο δίκαιη Ευρώπη. Ταυτόχρονα επισημαίνεται και η αναγκαιότητα της εγρήγορσης ενάντια στο ανησυχητικό φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς

Με κεντρικό σύνθημα Επέλεξε Θάρρος #choosecourage , οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να επιλέξουν θαρραλέα και να ψηφίσουν πράσινα.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε από τη Λυών της Γαλλίας: «Το Πράσινο Κίνημα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου για μία πιο πράσινη και κοινωνική Ευρώπη, αντικρούοντας το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς. Θα στηρίξουμε σθεναρά τον αγώνα των συν-επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των Ευρωπαίων Πρασίνων Terry Reintke και Bas Eickhout.

Στην Ελλάδα, το Πράσινο Κίνημα θα δώσει δυναμικό παρών στις Ευρωεκλογές. Για εμάς αποτελεί μεγάλο στοίχημα να αυξηθούν τα εκλογικά ποσοστά όλων των Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων.

Το μήνυμα που στέλνουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι από τη Λυών είναι ότι στις εκλογές της ΕΕ αυτόν τον Ιούνιο, η φωνή σου και η ψήφος σου μετράνε!. Ας μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία».