Στη συνεδρίαση με αντικείμενο την Διεύρυνση της Ε.Ε το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Πράσινου Κινήματος Βαλέρια Τελικωστόγλου

Διεύρυνση της ΕΕ και Δυτικά Βαλκάνια

Το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Πράσινου Κινήματος Βαλέρια Τελικωστόγλου συμμετείχε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο συζήτησης την Διεύρυνση της Ε.Ε.

Δεν είναι είδηση ​​ότι οι Πράσινοι στην Ε.Ε. υποστηρίζουν την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., όσο δεν είναι είδηση ​​ότι οι Πράσινοι στα Βαλκάνια αποτελούν μέρος πραγματικά φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Αλλά πίσω από αυτό, συζητήθηκε το ποιο είναι το μεγάλο έργο που γίνεται και οι πιθανοί νέοι ρόλοι των Πρασίνων και στις δύο πλευρές στην πορεία των χωρών της WB6 προς την ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη την περίπλοκη πολιτική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε. Ακόμη αναλύθηκε το ποιοι είναι οι αντίπαλοι της διεύρυνσης στην ΕΕ και ποια είναι τα επιχειρήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν οι Πράσινοι.

Στο πάνελ βρέθηκαν η Anna Lührmann, Υπουργός Επικρατείας, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, βουλευτής της γερμανικής Bundestag και ο Nebojša Zelenović, μέλος της Εθνοσυνέλευσης, Σερβία

 

Το μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Πράσινου Κινήματος Βαλέρια Τελικωστόγλου δήλωσε σχετικά: «Είχε πολύ ενδιαφέρον ότι τέθηκαν προς συζήτηση το ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Πράσινοι στα Βαλκάνια σχετικά με την διεύρυνση της  Ε.Ε. στην περιοχή μας. Και όλα αυτά μάλιστα με τη μείωση της εμπιστοσύνης στην ΕΕ και τις προοπτικές διεύρυνσης μεταξύ των ανθρώπων στην περιοχή. Είναι γεγονός πως κάθε συνεδρίαση είναι «to the point» και το Πράσινο Κίνημα τις αξιοποιεί στο έπακρο.»