Γκρέμισε την φυλακή σου…

Του Κώστα Καλογράνη *

Μην ακούς τα παραμύθια… Αυτά τα παραμύθια που σου λένε για να εγκλωβίσουν το μυαλό σου. Για να σε έχουν χαλαρό και πειθήνιο . Για να κάνουν τα σχέδια τους και εσύ να μην αντιδράς. Για να μην μπορείς να ονειρευτείς και να συμβιβάζεσαι με τα λίγα. Να πρέπει να πάρεις πτυχία, και τελικά να είσαι άνεργος. Να έχεις σύντροφο χωρίς να μπορείς να συζήσεις. Να ξέρεις ότι δεν μπορείς να έχεις παιδί, γατί δεν μπορείς να το ζήσεις.

Βγάλε το μυαλό σου από το κλουβί που στο έχουν βάλει. Με τους δίνεις τη δυνατότητα, να σου πάρουν αυτά που έχεις ως δεδομένα. Άλλαξε τις επιλογές που μέχρι σήμερα, έχουν καταστρέψει τη ζωή σου. Πάλεψε για την ευημερία σου. Για το δικαίωμα να κάνεις οικογένεια. Για την ηθική υπόσταση της αξιοπρέπειας σου. Δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα να ονειρευτείς ξανά. Μακριά από την ακρίβεια και τη μιζέρια…

Βγες έξω από το κουτάκι που εντέχνως σε έχουν βάλει. Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι μια ζωή φτωχός. Μην τους επιτρέψεις να σου στερήσουν το οξυγόνο, το καθαρό νερό, τη βιολογική τροφή, τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τις αξιοπρεπείς και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Βάλε ένα ποτό, χαλάρωσε και σκέψου, πως θέλεις να είναι το μέλλον σου. Πιστεύεις, ότι θα πραγματοποιήσουν τα όνειρά σου, αυτοί που σου τα κατέστρεψαν; Ξέρεις πως αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Ήρθε η ώρα να γκρεμίσεις τη φυλακή που σε έχουν βάλει. Αγωνίσου !!! Τώρα έχεις επιλογή…

Go Green για μια ποιοτικότερη ζωή
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

*ο Κώστας Καλογράνης, είναι Συμπρόεδρος, του Πράσινου Κινήματος, Δημοσιογράφος, Επικοινωνιολόγος και Άτομο με Κινητικά Προβλήματα.