Ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” για την «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης»

Η Παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και ο επικεφαλής της περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου.


Αυτή η τόσο σημαντική ημέρα έχει σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη. Κατά τον εορτασμό αυτής της ημέρας διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. Το 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».
Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον Μακ Κόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο κ. Ακρίβος ανέφερε: «Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και έχει ως στόχο να κινητοποιήσει κυβερνήσεις, οργανισμούς και επιχειρήσεις αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας για έναν καθαρότερο πλανήτη. Δεν μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια όταν το κλίμα είναι εκτός ελέγχου και το όραμα για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον είναι ρεαλιστικό. Η στρατηγική για ένα μη ρυπογόνο περιβάλλον δεν αντιβαίνει της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών.
Παγκόσμιες Ημέρες σαν και αυτή, μας καλούν όλους να αφυπνιστούμε και να μην λησμονούμε την αναγκαιότητα της προστασίας του γήινου φυσικού περιβάλλοντος. Οφείλουμε στα παιδιά μας, αλλά και στις γενιές που έρχονται μετά από αυτά, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, αλλά παράλληλα να συμβάλλουμε σε κάθε δράση που στοχεύει στην αφύπνιση όλων μας για το μέλλον του πλανήτη.
Για τη βιώσιμη ανάπτυξη θα πρέπει όλοι μαζί, σύμμαχοι, να δρούμε για το μέλλον του πλανήτη. Είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας. Η Διεθνής Ημέρα της Γης θα πρέπει να γίνει καθημερινή για όλο τον χρόνο, θα πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε θετικά και να έχουμε την ευθύνη της αλληλεγγύης σε αυτόν τον πλανήτη. Όλοι μας πρέπει με τον τρόπο μας και όχι μόνο με ζωγραφιές και κείμενα, να την τιμούμε ολόκληρο το χρόνο».