Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πράσινου Κινήματος: Βιογραφικό Έλσας Μπάρδα

 

Η Έλσα Μπάρδα έχει βασικό πτυχίο Ψυχολογίας (BSc Honours), μετεκπαίδευση πρώτο μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Clin. Psy.) και δεύτερο μάστερ στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (MSc ABA ). Η εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή της έγινε στη Μ. Βρετανία.

Έχει αναγνώριση πτυχίων από το ΔΟΑΤΑΠ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Επίσης έχει πιστοποίηση στη Δικαστική Ψυχίατροδικαστική Ψυχολογία.

Ασχολήθηκε ερευνητικά με την ενδοοικογενειακή βία, την Επιστήμη της φυσιογνωμίας και την θεραπεία αλληλεπίδρασης για παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού.

Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στο τομέα της ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής ενώ είναι γνωστή στο ευρύ κοινό ως ειδικός στα θέματα Συμπεριφοράς (Ανάλυση Συμπεριφοράς) μέσα από την αρθρογραφία της σε δημοφιλή sites και εφημερίδες καθώς και τη παρουσία της σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές έχοντας πρόσφατα και δική της ραδιοφωνική εκπομπή σε γνωστό ραδιόφωνο.

Έχει μεγάλη ευαισθησία για την οικογένεια, τα παιδιά και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πολυετή προσφορά στον εθελοντισμό.

Είναι υπέρμαχος στα θέματα ισότητας και προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρεί τη κοινωνική πρόνοια και την αλληλεγγύη προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα.

Για την Έλσα Μπάρδα υψιστης σημασιας ,έχει η ασφάλεια και η αντιμετώπιση της βίας (ενδοοικογενειακή βία, εγκληματικότητα, σχολική βία), η εξασφάλιση δωρεάν παροχών στο τομέα της υγείας και ψυχικής υγείας καθώς και η εκπαίδευση στην οδική συμπεριφορά και ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το περιβάλλον για εκείνη ως Αναλύτρια Συμπεριφοράς είναι επισης υψίστης σημασίας καθώς θα πρέπει να αποτραπούν τυχόν κοινωνικές ανισότητες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Για εκείνη η ιδιότητα της ως Κλινικός Ψυχολόγος και Αναλύτρια Συμπεριφοράς αποτελεί λειτούργημα όπως και η πολιτική ως προς το όφελος του πολίτη.

Όνειρο της να διεκδικήσει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας το δικαίωμα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες της.

Η ίδια οραματίζεται την πολιτική συμπεριφορά πάντα με επίκεντρο τον απλό καθημερινό βιοπαλαιστή πολίτη και θεωρεί τη ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της θέση ευθύνης.