Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πράσινου Κινήματος: Βιογραφικό Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει φοιτήσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιά. Επίσης, είναι επιχειρηματίας και Γεμμολόγος και ασχολείται με το εμπόριο και δραστηριοποιείται στο χώρο του κοσμήματος. Ακίομη, έχει πραγματοποιήσει σπουδές λογιστικής σε ιδιωτική σχολή.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεται με την Ένωση Κεντρώων και εκλέγεται βουλευτής.

Στις 15/1/2018 μετά τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση με τη θετική της ψήφο κατά τη ψηφοφορία των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, με επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώθηκε η προσχώρησή της ως συνεργαζόμενη Βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 28 Μαΐου 2019, λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη εκλογών, παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ανεξάρτητη Βουλεύτρια.

Η δράση της για τα ΑμεΑ ήταν πολύ μεγάλη και για αυτό το λόγο έχει βραβευτεί. Έχει δώσει πολλές μάχες υπερ των δανειληπτών και κατά των funds και των servicers και είναι μέλος του Σωματείου ¨ΝΕΜΕΣΙΣ”. Επίσης, έχει ασχοληθεί έντονα και με θέματα ισότητας των γυναικών. Η δράση της στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσων και Ισότητας της Βουλής ήταν πολύ έντονη.