Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πράσινου Κινήματος: Το Βιογραφικό της Εύας Κουλουριώτη

Η Εύα Κουλουριώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πολιτική αναλύτρια που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή και αρθρογράφος σε διεθνή και ελληνικά μέσα. Έχει σπουδάσει οικονομικά, δημόσια διοίκηση και διεθνείς σχέσεις. Εκτός από την μητρική της γλώσσα, έχει άριστη γνώση της αγγλικής, γαλλικής και ρωσικής, έχει μέτρια γνώση της γερμανικής γλώσσας και είναι μανιώδης μαθήτρια της αραβικής.

Παρακολουθεί και μελετά στενά και για πολλά χρόνια την Μέση Ανατολή και την πολιτική της και, επειδή ταξιδεύει πολύ, έχει την ευκαιρία να διευρύνει την γνώση και κατανόησή της “στο πεδίο”. Η ευρωπαϊκή και ρωσική πολιτική είναι επίσης μεταξύ των ενδιαφερόντων της. Αρθρογραφεί και σχολιάζει σε διεθνή και ελληνικά μέσα και δίκτυα όπως οι Al-Quds Al-Arabi, The New Arab, Syriawise, Al Jazeera, RT, AFP, AP, Pulsul Geostrategic, Defence & Security Alert, Al-Sharq Qatar, Annahar, Orient News, Arab News, Huffington Post Greece, εφημερίδα Παρασκήνιο, κ.ά.

Η Εύα άρχισε να ασχολείται με την διεθνή πολιτική σε πολύ νεαρή ηλικία λόγω της πολιτικής της δραστηριότητας. Αρχικά έγινε μέλος της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ στην Γραμματεία Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, ενώ αργότερα μετακινήθηκε στην κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας (Γραφείο Τύπου). Ήταν δύο φορές υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις ελληνικές περιφερειακές εκλογές. Από το 2011 μέχρι το 2013 εξελέγη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακού Σχεδιασμού της “Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών – EUW” και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της “EUW – Hellas” και υπεύθυνη για τον συντονισμό των επιτροπών εργασίας. Στην 32η, 33η και 34η σύνοδο του Διεθνούς Συμβουλίου της EUW, εξελέγη Αντιπρόεδρος της μόνιμης Επιτροπής Εκλογών. Στην σύνοδο του Οκτωβρίου 2019 του Διοικητικού Συμβουλίου του EUW τοποθετήθηκε ως προσωρινή Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Πολιτισμού.

Η Εύα έχει, επίσης, μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα. Η προηγούμενη συμμετοχή της ως επικεφαλής σε διεθνείς αποστολές των “Γιατρών του Κόσμου” στην Ουκρανία και το Κόσοβο της έδειξε τη σημασία της κοινωνικής εργασίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του παραρτήματος Αμαρουσίου-Κηφισιάς της “Ένωσης Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα – EN.E.O.N.” και είναι μέλος του “Συλλόγου Φίλων της Όπερας – ΕΦΕΛΣ”. Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος της “Ευρωπαϊκής Ένωσης ΜΜΕ – EUMU” και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλος του “Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών”, μέλος του “Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου”, του “Ελληνορωσικού Συνδέσμου” και της παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης “Lions Clubs International” στο Club Αθηνών-Κέντρο του οποίου είναι γραμματέας.