Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Πράσινου Κινήματος: Βιογραφικό Στέλιου Ταντούρη

 

Ο Στέλιος Ταντούρης είναι εικαστικός ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα μια πόλη με έντονα Πολιτισμικά στοιχεία και Ιστορία μέσα από την οποία γαλουχήθηκε, εμπνεύστηκε και ανέπτυξε την προσωπικότητα του.

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα με την πόλη του να μαστίζεται από την περιβαλλοντική ρύπανση των εργοστασίων και των βιομηχανιών της περιοχής κατανόησε την αξία της περιβαλλοντικής προστασίας και βρήκε ως τρόπο έκφρασης και διαμαρτυρίας την ενασχόληση με την τέχνη.

Ο Στέλιος Ταντούρης εδώ και μερικά χρόνια θέλοντας να αναδείξει την χρήση των ανακυκλώσιμων υλικών στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται μια επιτυχημένη και μεγάλη διαδικτυακή ομάδα με την ονομασία “Σκουπιδοτεχνήματα” Δημιουργίες-Κατασκεύες από Ανακυκλώσιμα Υλικά.

Η ομάδα δίνει βήμα και παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα που δημιουργούν έργα τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά προάγοντας την έννοια του upcycling και της επαναχρησιμοποίησης δείχνοντας ότι ακόμα και από κατώτερης καταγωγής υλικά μπορεί να παραχθεί τέχνη καθώς παράλληλα ευαισθητοποιεί και το κοινό να στραφεί προς την έννοια της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Ιδρυτικό στέλεχος ο ίδιος του Καλλιτεχνικού Περιβαλλοντικού Trash Art Project με την ονομασία REGENESIS προσπαθεί να επικοινωνήσει και να εμφυσήσει ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας το συναίσθημα του εθελοντισμού και των περιβαλλοντικών δράσεων καθώς και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών με όχημα την τέχνη αφού αυτά θα αποτελέσουν τους αυριανούς ενεργούς πολίτες της κοινωνίας.

Είναι Διευθυντής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων όπως και του Διεθνούς Οργανισμού της International Action Art με παραρτήματα σε εβδομήντα πέντε χώρες.

Συμμετέχει σε πάμπολλες εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης δημιουργώντας έργα που διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση συνανθρώπων μας που χρήζουν βοήθειας αλλά και για φιλοζωικούς σκοπούς στηρίζοντας την άποψη του ότι όλα τα όντα έχουν την ίδια εγγενή αξία και δικαιώματα.