Το μήνυμα του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος και των δύο συμπροέδρων για τη σημερινή Εθνική Εορτή

“Το σημερινό ιστορικό διακύβευμα είναι να σώσουμε ξανά την Πατρίδα μας”

Με αφορμή την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και τα 202 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος και οι δύο συμπρόεδροι Κώστας Καλογράνης και Ρία Ακρίβου εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

Πριν από 202 χρόνια μία χούφτα ανθρώπων, εξεγέρθηκαν και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά τους. Για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την επαναφορά της Δημοκρατίας, την επανασύσταση της Πατρίδας μας. Αγωνίστηκαν για τις επόμενες γενιές, δηλαδή για όλους εμάς.
Σήμερα, 202 χρόνια μετά, βιώνοντας παράλληλα το τέλος της μεταπολίτευσης, το μεγάλο ιστορικό μας διακύβευμα είναι να σώσουμε ξανά την Πατρίδα μας. Έχοντας βιώσει ένα μακρύ χρονικό διάστημα μνημονίων και αμέσως μετά μια περίοδος πανδημίας, όπου όλοι καταλάβαμε την επίπλαστη ευμάρεια του παρελθόντος, οι προτεραιότητες για να σώσουμε την Πατρίδα μας είναι συγκεκριμένες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα δάση μας, για τις θάλασσες μας, για τα ποτάμια μας, για τις λίμνες μας, για τη γη μας, το οξυγόνο και το νερό μας. Να μπορούν όλοι να έχουν τροφή και να μην υπάρχει άστεγος. Να αποτρέψουμε τις νέες μορφές, οικονομικών, κατακτητών που έρχονται να υποθηκεύσουν το μέλλον των Ελλήνων. Να αγωνιστούμε και εμείς για τις επόμενες γενιές.
Γιατί όπως είπε και ο ποιητής: “Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Χρόνια Πολλά και καλούς Αγώνες!