Το Πράσινο Κίνημα στο πλευρό του Δήμου Λαγκαδά

Τον δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Γιάννη Ταχματζίδη, επισκέφθηκε το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος, συνεχίζοντας τις συναντήσεις που πραγματοποιεί, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το κόμμα στη ΔΕΘ.
Η συνάντηση αποτελούσε ουσιαστικά τη συνέχεια της περσινής, όπου είχαν τεθεί επί τάπητος τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος αποτελούνταν από την Συμπρόεδρο του κόμματος, κα Ρία Ακρίβου, τον επικεφαλής του οργανωτικού του κόμματος και έμπειρο αυτοδιοικητικό, κ. Άγγελο Νταβία, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, κ. Νίκο Παπαδάκη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, κ. Βαγγέλης θεοδώρου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής με μεγάλη ιστορία στα αυτοδιοικητικά της πρωτεύουσας, κ. Κώστας Καψής και ο εκπρόσωπος της οργάνωσης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ. Χρήστος Κατσιάνης.
Το Πράσινο Κίνημα ενημέρωσε τον δήμαρχο σχετικά με τις 100 θέσεις προγραμματικής σύγκλισης που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου στην ΔΕθ από τον Συμπρόεδρο του κόμματος, κ. Κώστα Καλογράνη.
Στον Δήμο Λαγκαδά που θυμίζουμε λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΦΟΔΣΑ η εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα. Το Πράσινο Κίνημα είχε ακούσει με προσοχή τα αιτήματα της δημοτικής αρχής Λαγκαδά και επισήμανε την ανάγκη οι νέες εγκαταστάσεις να πληρούν τους πράσινους όρους και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στον δήμο και στους πολίτες στα δίκαια αιτήματά τους.
Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τον Δήμο και συνδέεται με την χωροθέτηση της ΜΕΑ ήταν η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίμνη Κορώνεια. Αξίζει να αναφέρουμε η νέα ΜΕΑ προτείνεται να χωροθετηθεί σε περιοχή δίπλα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης εντός της Ζώνης Γ´ του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας –Βόλβης, δηλαδή μίας περιοχής που ήδη είναι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη. Και για αυτό το ζήτημα το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος κατέθεσε τις θέσεις του προς τον δήμαρχο και δεσμεύθηκε να βοηθήσει σε όποιο επίπεδο μπορεί.
Ήταν μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση εδώ στο δημαρχείο Λαγκαδά, καθώς πρόκειται για έναν δήμο που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, η χωροθέτηση της νέας ΜΕΑ και βέβαια η λίμνη Κορώνεια. Θέματα που το Πράσινο Κίνημα έχει αναδείξει και στο παρελθόν και για τα οποία δεσμεύτηκε στον δήμαρχο πως θα είναι στο πλευρό του, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Δώσε Δύναμη στις Πράσινες Φωνές
Go Green με το Πράσινο Κίνημα