Το πράσινο Κίνημα στην πορεία για την Προστασία της Φύσης στα Γιάννενα – Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει και συμμετέχει στη σημερινή πορεία για την Προστασία της Φύσης – Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στις 12:00.

Το Πράσινο Κίνημα ενώνει τις δυνάμεις του με τη μεγάλη πορεία ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο, για να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους.

Η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση στην περιοχή αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από το φθινόπωρο, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Το Πράσινο Κίνημα απευθύνει κάλεσμα για μαζική και δυναμική συμμετοχή από τους φίλους και τα μέλη του στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Ήπειρο για να στηρίξουν τον τόπο τους!

Να στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και να προστατέψουν τα χωριά τους.

Απευθύνουμε Πανελλήνιο κάλεσμα σε όλους τους φορείς, ομάδες, κινήματα, συλλόγους, δίκτυα για την ενέργεια , αιρετούς και πολίτες!

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσουμε την επίθεση στα νερά μας, στα δάση μας, στον αέρα μας, στον τρόπο που ζούμε, στον πολιτισμό μας.

Δεν θα επιτρέψουμε η Ήπειρος να γίνει βρώμικο εξορυκτικό πεδίο, είναι μεγάλη προσβολή για αυτόν εδώ τον τόπο!

Ζητάμε σαν κάτοικοι της Ηπείρου, σαν άνθρωποι που ζούμε και βιοποριζόμαστε εδώ, να συμπορευτούμε και να δυναμώσουμε τις φωνές μας ΚΑΤΑ της λεηλασίας που δέχονται οι τόποι μας και οι ζωές μας.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ

Κοινότητες – Συλλογικότητες – Φορείς.»