Το Πράσινο Κίνημα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Δεν ξεχνάμε το ξεκλήρισμα ενός λαού

Το Πράσινο Κίνημα θυμάται και τιμά σήμερα τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, όπου 1,5 εκατομμύριο ψυχές ζητούν δικαίωση.

24 Απριλίου 1915: Μια ημερομηνία που έχει γραφτεί στις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας του 20ού αιώνα. Μια ημερομηνία που για περισσότερα από εκατό χρόνια έχει σημαδέψει έναν ολόκληρο λαό με ένα από τα χειρότερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Εγκλήματα που όχι μόνο καθόρισαν τη συνέχεια και την ιστορία ενός έθνους αλλά παραμένουν ατιμώρητα και διαπράττονται – ακόμη και σήμερα – από τον ίδιο θύτη.

Σήμερα, λοιπόν, όπως και κάθε 24η Απριλίου, τιμούμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων, δηλώνοντας την πίστη μας στο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Η βάναυση εξόντωση 1.5 εκ. Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Για το Πράσινο Κίνημα η διατήρηση ζωντανής της Μνήμης και η διεύρυνση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι το ελάχιστο χρέος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Στο μήνυμά του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης τόνισε: «Στεκόμαστε με ευλάβεια και πόνο μπροστά στη θυσία τους. Κρατάμε σφικτά το χέρι στους αδελφούς Αρμενίους, που ζούμε εδώ μαζί, στην πατρίδα μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την παγκόσμια κοινότητα.

Γίνεται σαφές πως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων σε οικουμενικό επίπεδο, αφενός αποτελεί θέμα στοιχειώδους σεβασμού στη μνήμη, τον πολιτισμό και την ιστορία του αρμένικου λαού, αφετέρου θα αποτρέψει την Τουρκία και τους συμμάχους της από την επιθετική και προκλητική πολιτική που ακολουθούν εναντίον όχι μόνο της Αρμενίας αλλά και των υπολοίπων λαών. Για αυτό τον λόγο, η διεθνής κοινότητα οφείλει περισσότερο από ποτέ να παρέμβει άμεσα και έμπρακτα, αφού βλέπουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν οι εγκληματικές ενέργειες δεν τιμωρούνται όπως τους αρμόζει.»