Το Πράσινο Κίνημα βαδίζει στο δρόμο του Πολυτεχνείου

 

Το Πράσινο Κίνημα θα συμμετέχει και φέτος δυναμικά στην πορεία για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023. Μία επέτειος ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς πενήντα χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι σαν να ακούστηκαν μόλις χθες, τονίζει στο μήνυμά του το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος, επισημαίνοντας ότι αν το Πολυτεχνείο συνέβαινε σήμερα μαζί με το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” στο σύνθημα θα εμπεριείχε και μήνυμα για την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Με πυξίδα τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, χρέος όλων μας είναι κόντρα στις επιταγές και τον αυταρχισμό των ισχυρών του κόσμου, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία και την ενίσχυση της δημοκρατίας μας, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.

Το Πράσινο Κίνημα βαδίζει στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι δύσκολος και διαρκής.

Ο αγώνας για το Πολυτεχνείο έδειξε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, αρκεί να μην αφήσουμε τη λήθη να υπερτερήσει της μνήμης.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πράσινο Κίνημα θα δώσει δυναμικό παρών στην πορεία της Παρασκευής προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

 

Στο μήνυμα του για την αυριανή ημέρα το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος ανέφερε: “Τιμούμε με συγκίνηση την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμβολο ενότητας και αγώνα κατά εκείνων που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις αξίες, τις ιδέες και τα ιδανικά του ελληνικού λαού.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενέπνευσε, εμπνέει και θα εμπνέει, εξακολουθεί να εγείρει συνειδήσεις, με μηνύματα και συμβολισμούς που οφείλουμε να διαφυλάξουμε στο διηνεκές. Με εφόδιά μας την γνώση και την μνήμη, τις αξίες και τα ιδανικά εκείνα για τα οποία ο λαός μας έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο παρελθόν.”