Το βιογραφικό της υποψήφιας Ευρωβουλευτή του Πράσινου Κινήματος Μαρίας Παυλίδου

 

Η Μαρία Παυλίδου γεννήθηκε στο Κάτω Νευροκόπι το 1977. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιούς τον Αρίσταρχο και τον Παύλο. Ζει ανάμεσα σε δύο τόπους στη Χωριστή Δράμας και στη Μικροκλεισούρα του Δήμου Νευροκοποπίου όπου Διατελεί Πρόεδρος της Κοινότητας Μικροκλεισούρας για δεύτερη πενταετία.

Μεγάλωσε στη Μικροκλεισούρα όπου εκεί ολοκλήρωσε τις βασικές βαθμίδες εκπαίδευσής της. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Middlesex University of London (Θεσσαλονίκης), Γραμματεία Διεύθυνσης στο ΙΕΚ Δράμας ΟΕΕΚ.  Ιδιωτική Σχολή Πληροφορικής- Χειριστής Η/Υ (Θεσσαλονίκη). Έχει επιμορφωθεί σε Πρόγραμμα Εξειδίκευσης «Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, Ανθρώπινες Σχέσεις σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επίσης είναι απόφοιτη Σχολής Βοηθός Νοσηλευτή και εργάζεται ως επαγγελματίας υγείας.

Έχει αποκτήσει μεγάλη εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου – συντονίστρια εκλογών  αλλά και ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και πληροφορικής. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Εργάστηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στη Διεύθυνση Υδάτων ως ειδικός συνεργάτης για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου «Προστασία του Ποταμού Νέστου από Βιομηχανικά Ατυχήματα».

Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τον αθλητισμό. Υπήρξε Διαιτητής Ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Καβάλας και μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Καβάλας. Είναι Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Kάτω Νευροκοπίου και Οικονομικός Σύμβουλος της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤΟΕ).