Συνάντηση του υπ. βουλευτή του Πράσινου Κινήματος Π. Γραμματικάκη με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος

Στο πλαίσιο των επαφών του με τοπικούς παράγοντες και πολίτες της Μεσσηνίας, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του Πράσινου Κινήματος Παναγιώτης Γραμματικάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα στο δημαρχείο στην Πύλο, όπου και συζήτησαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής και αντάλλαξαν απόψεις για το πως αυτά μπορούν να επιλυθούν.
Συγκεκριμένα, τέθηκε επί τάπητος η διαχείριση των απορριμμάτων που είναι ένα θέμα που “πονάει” ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Επίσης, συζήτησαν το θέμα της ανακύκλωσης και ποιες ενέργειες κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση προς την κατεύθυνση αυτό και πώς μπορεί το κράτος να βοηθήσει περισσότερο, πάντα με την θέληση και προσπάθεια των ίδιων των δημοτών.
Ακόμη αναφέρθηκαν στην έλλειψη καταλυμάτων για κατοικία εποχικού προσωπικού είτε την περίοδο της συγκομιδής ελιάς, είτε στην τουριστική περίοδο και τι περιθώρια υπάρχουν μέσω ιδιωτικών πρωτοβουλιών με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για λιγότερη γραφειοκρατία στην ανέγερση αυτών.
Ενώ συζητήθηκε και η η πράσινη στροφή των δήμων με ιδίους πόρους αλλά και από το πράσινο ταμείο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ένταξη ηλεκτρικών σημείων φόρτισης στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Πύλου Νέστορος που θα τον κάνουν έναν εύκολο προορισμό για ηλεκτρικά αμάξια από την ευρύτερη περιοχή.