Πρόσκληση στη Συνέντευξη Τύπου που συνδιοργανώνουν τα κόμματα: ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Τα κόμματα ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ σας προσκαλούν στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιούν την:
Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022,
13:00-14:30,
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων / ΟΠΑΝΔΑ
Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης
Ακαδημίας 50

Οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες εκφράζονται μέσα από τα πολιτικά κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουμε σε αυτό το τολμηρό, από τα κάτω, πολιτικό εγχείρημα, επιδιώκουμε και προωθούμε την κοινή συμπόρευση στη βάση κοινών αρχών, διαπιστώσεων, επιδιώξεων και μεθόδων προσέγγισης και ανάλυσης των κρίσιμων προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.
Η παρούσα Συνέντευξη Τύπου θα αποτελέσει την αρχή ενός κοινού αγώνα, που δεν έχει ευκαιριακό αυτοσκοπό ή εκλογικό ορίζοντα (χωρίς να τον απορρίπτει).

Η χώρα ακροβατεί ανάμεσα σε μια αποτυχημένη, επικίνδυνη κυβέρνηση και μια αμήχανη και αναξιόπιστη αντιπολίτευση που αδυνατεί να προσφέρει όραμα και λύσεις.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί απειλούνται και παραβιάζονται, το πολιτικό σύστημα παραπαίει αδυνατώντας να πείσει ένα σημαντικό τμήμα του λαού ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή δημοκρατική πλειοψηφία που θα ενεργοποιήσει τη χειμαζόμενη και αδρανούσα ελληνική κοινωνία.
Το κενό που δημιουργείται από τη δυσλειτουργία και την ανυποληψία του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, καραδοκούν να το εκμεταλλευτούν οπισθοδρομικές, ακροδεξιές και υπερσυντηρητικές κοινωνικές μειοψηφίες.

Την Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν από κοινού οι:
• Θράσος Φωτεινός / Προεδρεύων ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,
• Κώστας Καλογράνης / Συμρόεδρος ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
• Γρηγόρης Ζαρωτιάδης / Επικεφαλής ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ