ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί – Συμμετέχουμε όλοι στο Ψήφισμα για απόδοση δικαιοσύνης

Το Πράσινο Κίνημα, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, Προέδρου του Συλλόγου “Τέμπη 2023”, υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για τη σιδηροδρομική τραγωδία. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 600.000 και ο στόχος είναι το 1.000.000.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ενώνεi τη φωνή του, με όλη την κοινωνία και απαιτεί:

– να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

– να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών αποκλειστικά και μόνο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

– Να σταματήσει η υποβάθμιση του σιδηρόδρομου και να αναπτυχθεί, όπως στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

– Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.

Αναλυτικά, το Ψήφισμα αναφέρει: “Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο “Τέμπη 2023″ αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας”, ανέφερε στο μήνυμα – κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας και η οποία συγκλόνισε τόσο με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_