ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζει Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο και Αμανατίδη στη Δυτική Μακεδονία

Το Πράσινο Κίνημα, ανακοινώνει δυο ακόμα υποψηφίους περιφερειάρχες , που υποστηρίζει, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Πρόκειται για παρατάξεις στις οποίες συμμετέχουν τα κατά τόπους μέλη του Πράσινου Κινήματος. Λόγω του γεγονότος, ότι τα ψηφοδέλτια είναι υπό διαμόρφωση και κλείνουν στις 31 Αυγούστου, το Πράσινο Κίνημα, θα βγάλει συνολικό Δελτίο Τύπου αρχές Σεπτεμβρίου, με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που στηρίζει σε κάθε παράταξη.
Οι συνδυασμοί που στηρίζουμε, αφορούν τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τη νέα παράταξη της Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Γιώργο Αμανατίδη. Συμμετέχουμε μαζί τους σε μια προσπάθεια, θεσμικής περιβαλλοντικής αναβάθμισης της Περιφέρεια τους. Σε κάποιες περιπτώσεις η περιβαλλοντική υποβάθμιση και η οικολογική καταστροφή που έχουν υποστεί είναι τεράστια.

Στο Βόρειο Αιγαίο, υπάρχει το πολύ σημαντικό θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Επίσης η διαχείριση των απορριμμάτων, η πορεία της ανακύκλωσης, οι περιβαλλοντικές απειλές, οι σχετικές υποδομές στα νησιά, καθώς επίσης η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια, οι ΑΠΕ και ο ΦΟΔΣΑ Βορείου Αιγαίου αποτελούν ζητήματα για τα οποία το Πράσινο Κίνημα έχει τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις.

Στη Δυτική Μακεδονία, η απολιγνιτοποίηση της περιοχής και η επόμενη ημέρα είναι το μεγάλο στοίχημα της περιοχής. Ωστόσο είναι σημαντική η διάσωση του ανάγλυφου φυσικού περιβάλλοντος με τους ορεινούς όγκους τις πανέμορφες λίμνες και το δίκτυο ποταμών που διασχίζουν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τον αγροκτηνοτροφικό τομέα αλλά και η διαχείριση απορριμμάτων θα είναι επίσης θέματα αιχμής στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η συμμετοχή των μελών του Πράσινου Κινήματος σε αυτές τις παρατάξεις προσδίδει το αναγκαίο αυτοδιοικητικό κύρος, στις εφαρμόσιμες «πράσινες» πολιτικές.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green …για τη ζωή μας