Απολύτως κρίσιμη η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), στο Sharm el-Sheikh
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Στην Αίγυπτο θα χτυπά η καρδιά του πλανήτη από τις 7 έως 18 Νοεμβρίου

Με τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης από την Κλιματική Αλλαγή να είναι κάθε χρόνο περισσότερο εμφανείς, πραγματοποιείται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, από 7-18 Νοεμβρίου.
Για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά, ειδικά μετά τα πολλαπλά ευρήματα της επιστημονικής κοινότητας, που συνδέουν τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης, με απώλειες, οικονομικές, περιβαλλοντικές αλλά και ζωών.
Η Διάσκεψη λαμβάνει χώρα μετά από ένα καλοκαίρι κλιματικών καταστροφών και έχοντας μπροστά από έναν σκληρό χειμώνα που σημαδεύεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και το κόστος ζωής των κρίσεων αυτών.
Το Πράσινο Κίνημα είναι ξεκάθαρο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε σοβαρό μετριασμό του κλίματος. Έχουμε μόνο 10 χρόνια για να συναντήσουμε το μονοπάτι 1,5°C, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο χάσμα μεταξύ των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού και των Εθνικά Καθορισμένων Εισφορών (ΕΚΔ).
Στην COP26, το Σύμφωνο της Γλασκόβης προέτρεψε τις ανεπτυγμένες χώρες να διπλασιάσουν τουλάχιστον τη συλλογική παροχή χρηματοδότησης για το κλίμα για προσαρμογή από το 2019 έως το 2025. Γι’ αυτό η COP27 είναι κρίσιμη.
Φέτος, το Πρόγραμμα Εργασίας Μετριασμού στοχεύει στην προώθηση επείγουσας δράσης για να κλείσει το κενό εκπομπών 2030 για 1,5°C. Η COP27 πρέπει επίσης να προετοιμάσει το έδαφος για ρυθμίσεις με κλιμακούμενες απώλειες και ζημιές για να βοηθήσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης.
Περίπου 60 δισεκατομμύρια τόνοι αερίων του θερμοκηπίου εκπέμπονται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Για να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς, οι ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου θα έπρεπε να είναι 28 δισεκατομμύρια τόνοι ισοδύναμου CO2.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Όπως έχουμε τονίσει ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Αν δεν είναι η τελευταία ευκαιρία, είναι σίγουρα από τις τελευταίες ευκαιρίες, που έχουμε ως χώρα και ως πλανήτης για να αντιμετωπίσουμε την Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και ΝΑΙ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Να πούμε ξεκάθαρο ΟΧΙ στην πυρηνική ενέργεια. Να προστατεύσουμε την βιοποικιλότητα. Να προωθήσουμε τις «πράσινες» θέσεις εργασίας. Να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχια, που είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Να αναπτυχθεί ο πυλώνας της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής που ακολουθούμε. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ξεκάθαρα και προσηλωμένα θα υποστηρίξει αυτή την «πράσινη» μετάβαση μέσα από τη Βουλή. Μετά τις ερχόμενες εκλογές».

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη