ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ σε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: Ιδού οι πραγματικές προτάσεις για την επίλυση του Δημογραφικού.

Το ακούσαμε και αυτό από την κυβέρνηση. Ότι για να λυθεί το Δημογραφικό πρόβλημα, πρέπει να μένουν τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ως τις 6 το απόγευμα.
Για ακόμα μία φορά ακούσαμε από την κυβέρνηση, να ανακοινώνει άστοχα μέτρα, με βάση τον σκοπό των ανακοινώσεων. Συγκεκριμένα από το βήμα συνεδρίου με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε την ανάγκη να δράσουμε αμεσα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος και προανήγγειλε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 6 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι.
Επειδή, προφανώς, πριν σκεφτεί τον παιδικό σταθμό και το δημοτικό σχολείο, ένα νέο ζευγάρι, πρέπει να μπορεί να παντρευτεί και να έχει την ψυχολογική και οικονομική δυνατότητα να φέρει στον κόσμο παιδιά, το Πράσινο Κίνημα επαναφέρει τις προτάσεις του για τη λύση στο Δημογραφικό. Έτσι το Πράσινο Κίνημα, έχει στο πρόγραμμα του τα εξής:
1. Τη δυνατότητα να πάρει άτοκο δάνειο 30.000 ευρώ, κάθε νέο ζευγάρι που παντρεύεται.
2. Όταν το ζευγάρι κάνει δεύτερο παιδί, το υπόλοιπο του άτοκου δανείου διαγράφεται.
3. Όταν το ζευγάρι κάνει τρίτο παιδί, λαμβάνει επιπλέον 15.000 εφάπαξ.
4. Όταν μια γυναίκα κάνει τέταρτο παιδί, φοροαπαλλασσεται εφ όρου ζωής.
5. Μηδενικός ΦΠΑ για στοχευμένα προϊόντα που αφορούν τα βασικά αγαθά διαβίωσης της οικογένειας.

Όσον αφορά την Εκπαίδευση, θέλει ολιστική αναδιάρθρωση, με βάση τα νέα δεδομένα, τις καινούργιες μεθόδους διδασκαλίας στις μικρές ηλικίες, αλλά και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία αλλάζει πολλά στην επαγγελματική κατεύθυνση.

Για το δημογραφικό ζήτημα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογρανης έκανε την εξής δήλωση: “Μετά, από 10 χρόνια μνημονίων, 2 χρόνια πανδημίας και την εκτόξευση της ακρίβειας που ζούμε, τα νέα ζευγάρια θέλουν να κάνουν οικογένεια, αλλά δεν αντέχουν οικονομικά. Χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τη βοήθεια της πολιτείας. Οι προτάσεις του Πράσινου Κινήματος, είναι κοστολογημένες και μπορούν να γίνουν άμεσα. Το μόνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση. Και εμείς την έχουμε…”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη