ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Ο γκαφατζής υπουργός κ. Λιβάνιος διαλύει την αυτοδιοίκηση, μέσα στην προεκλογική περίοδο

  • Παγκόσμια Ανικανότητα. Έβαλε σε διαβούλευση την κατάργηση των Νομικών Προσώπων και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων, μέχρι τις … 26 Σεπτεμβρίου. Δημιουργεί χάος στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες, για ένα χρόνο τουλάχιστον.

Νέο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, βάζει άλλη μία πέτρα πάνω στην πολιτική ταφόπλακα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχει δρομολογήσει η Ν.Δ. Αυτή τη φορά, ολοκληρώνεται η κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων και των Περιφερειών, όπως επίσης οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις.

Δράστης, του εν λόγω νομοσχεδίου είναι ο αρμόδιος υπουργός «δήθεν άριστος», Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος βυθίζει την τοπική αυτοδιοίκηση στην ανυποληψία. Ο κ. Λιβάνιος, φέρνει το εν λόγω νομοσχέδιο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, και όπως μπορεί να καταλάβει και ο τελευταίος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ουσιαστική διαβούλευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όταν βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του προεκλογικού αγώνα, των χιλιάδων αυτοδιοικητικών , Α και Β βαθμού σε όλη την Ελλάδα. Η πολιτική αυτή μεθόδευση του κ. Λιβάνιου, είναι άραγε άλλη μία γκάφα της κυβέρνησης των «δήθεν αρίστων», ή υποκρύπτονται και άλλες σκοπιμότητες;

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι ότι στατιστικά, ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτικών και περιφερειακών αρχών θα αλλάξει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ποιος από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που θα έχουν ηττηθεί θα δρομολογήσει τις αλλαγές, που αναφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο; Ποιος θα ασχοληθεί να φτιάξει Αναπτυξιακή Εταιρία, ενώ θα έχει χάσει; Και πως θα κάνει προϋπολογισμό ο νέος δήμαρχος και ο νέος περιφερειάρχης, με τόσα θεσμικά υπαρκτά προβλήματα;

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ και οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις, έχουν επιτελέσει σπουδαίο έργο, όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξης τους και δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αιτιολογημένη άποψη της κατάργησης τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Προκαλεί αρνητική εντύπωση, για ακόμα μία φορά η πολιτικά, επιτηδευμένα μεθοδευμένη ενέργεια, του «δήθεν αρίστου» υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου, της κυβέρνησης της Ν.Δ.. Προκαλεί επίσης θλίψη, η πολιτική αφωνία των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ. Για την πολιτική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, σε αυτά τα θέματα , είμαστε συνηθισμένοι, από τα προηγούμενα νομοσχέδια. Τότε, που και πάλι φώναζε μόνο το Πράσινο Κίνημα, για την υποβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών. Σε κάθε περίπτωση είναι ντροπή μέσα στην επίσημη προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών να έρχονται προς διαβούλευση τόσο σημαντικά νομοσχέδια. Αυτές οι πρακτικές είναι μακριά από τις σύγχρονες πολιτικές της Ε.Ε. των Δήμων και των Περιφερειών.»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green… για τη ζωή μας