ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μετά την τραγωδία στα Τέμπη τίποτα δεν είναι το ίδιο – Η κοινωνία απαιτεί δικαιοσύνη

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγωδία των Τεμπών και το Πράσινο Κίνημα τιμά την μνήμη των 57 θυμάτων και απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα.

Το Πράσινο Κίνημα έχει επισημάνει ότι μετά την τραγωδία στα Τέμπη τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ο απέραντος πόνος από το χαμό τόσων ανθρώπων, κυρίως νέων, έχει κινητοποιήσει όλη την κοινωνία.

Οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, είναι πλέον ευδιάκριτες σε όλους. Η κοινωνία μιλά για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το Πράσινο Κίνημα είχε προειδοποιήσει με Δελτία Τύπου για τις εγκληματικές ελλείψεις στο σιδηρόδρομο, αλλά τα καθεστωτικά κόμματα εξουσίας δεν άκουσαν την κραυγή αγωνίας μας.

Οι πολιτικοί ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Η νέα γενιά δεν μπορεί είναι αναλώσιμο προϊόν, όπως νομίζουν τα καθεστωτικά κόμματα εξουσίας.

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει και συμμετέχει στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Γιατί υπάρχει και η ζωή που πρέπει να προστατευτεί και να ευημερήσει.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα .

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγες το Πράσινο Κίνημα, κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, Προέδρου του Συλλόγου “Τέμπη 2023”, υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για τη σιδηροδρομική τραγωδία. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι υπογραφές πλέον αγγίζουν τον στόχο του 1.000.000.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ενώνει τη φωνή του, με όλη την κοινωνία και απαιτεί:

να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών αποκλειστικά και μόνο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Να σταματήσει η υποβάθμιση του σιδηρόδρομου και να αναπτυχθεί, όπως στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί.