ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μαζική συγκέντρωση στο Δήμο Αχαρνών για το “πράσινο” κόμμα της χώρας μας

Αίσθηση δημιούργησε η μαζικότατη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Πράσινο Κίνημα στο Δήμο Αχαρνών το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023. Η παρουσία τόσων πολιτών σε μία περιφερειακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το κόμμα στην πόλη των Αχαρνών και η έκταση που πήρε στα σόσιαλ μίντια ήταν η καλύτερη απάντηση για την απήχηση που αναπτύσσει διαρκώς το Πράσινο Κίνημα στην κοινωνία. Μαζί και στη συσπείρωση που δημιουργεί γύρω του, καθώς είναι γεγονός πως όσοι γνωρίζουν τις θέσεις του κόμματος διαπιστώνουν πως έχει τις απαντήσεις στις σύγχρονες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Πράσινο Κίνημα Ανατολικής Αττικής και η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υποψηφίου βουλευτή Ανατολικής Αττικής του Πράσινου Κινήματος, κ. Βαγγέλη Θεοδώρου. Ο οικοδεσπότης της επιτυχημένης εκδήλωσης στην ομιλία του στάθηκε στις βασικές αρχές που διέπουν το “πράσινο” κόμμα της χώρας μας αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του ακροατηρίου. Ο κ. Θεοδώρου έδωσε μεγάλο βάρος κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στη σημασία που θα έχει για τις νέες γενιές η παρουσία του Πράσινου Κινήματος στη Βουλή. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος και κάλεσε τους πολίτες να μεταφέρουν τις θέσεις του Πράσινου Κινήματος αφού όπως και οι ίδιοι διαπιστώνουν, δεν υπάρχει η προβολή που θα έπρεπε από τα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος Κώστας Καλογράνης. Ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος δήλωσε αρχικά την απόλυτη ικανοποίησή του για το μέγεθος της συγκέντρωσης και είπε χαρακτηριστικά: “όσο δεν μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εμείς θα γεμίζουμε χώρους. Την Κυριακή των εκλογών θα πάρουν την απάντησή τους τα συστημικά ΜΜΕ και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που για ακόμα μία φορά θα έχουν πέσει έξω.” Ο Κώστας Καλογράνης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του ενημερώνοντας τον κόσμο για τις θέσεις του κόμματος και στα ζητήματα που δεν άπτονται του περιβάλλοντος, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “εμείς δεν είμαστε περιβαλλοντιστές να πάμε να φυτέψουμε ένα δεντράκι μόνο. Αν ήταν έτσι θα φτιάχναμε ένα περιβαλλοντικό σύλλογο. Εμείς έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Έχουμε κατατεθειμένες προτάσεις φυσικά για το περιβάλλον αλλά και για την Οικονομία, την Υγεία, την Εργασία, την Παιδεία, την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας, τα Εθνικά θέματα, κ.α..” Μάλιστα, με αφορμή την παρουσία πραγματικά πάρα πολλών νέων ανθρώπων στη συγκέντρωση ο κ. Καλογράνης θύμισε την πρόταση που έχει καταθέσει το Πράσινο Κίνημα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Συγκεκριμένα, θεσμοθετούμε άτοκο δάνειο 30.000 ευρώ για κάθε νέο ζευγάρι που παντρεύεται. Μόλις κάνουν το δεύτερο παιδί, το δάνειο διαγράφεται. Αν κάνουν και τρίτο παιδί, το ζευγάρι λαμβάνει επιδότηση 15.000 ευρώ. Κάθε γυναίκα, που θα κάνει τέσσερα παιδιά, φοροαπαλλάσεται για πάντα. Για τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού, θα δίνεται προπληρωμένη κάρτα 500 ευρώ μηνιαίως, για αγορές προϊόντων που αφορούν αποκλειστικά το παιδί. Πρέπει να αναφέρουμε πως εκείνη τη στιγμή ακούστηκε το πιο δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα στην αίθουσα.

Επίσης, ο συμπρόεδρος του Πράσινου κινήματος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές ένα “μικρό κόμμα” κι ας μην είναι το Πράσινο Κίνημα αυτό αλλά να πάνε να ψηφίσουν γιατί υπάρχει τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία, και αυτή είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη λάθος πορεία που έχει πάρει η χώρα μας.

Φυσικά, η εκδήλωση δεν περιείχε απλά ομιλίες των εκπροσώπων του κόμματος αλλά και διάλογο με τους πολίτες καθώς τέθηκαν ερωτήματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος τα οποία και απαντήθηκαν με επάρκεια από το Πράσινο Κίνημα. Μάλιστα, επειδή αναφέρθηκε το θέμα των πλειστηριασμών ανέβηκε στο βήμα και η υποψήφια Βουλευτής του κόμματος στη Β΄ Πειραιά, κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου – Πασχαλίδου, η οποία ως πρώην βουλευτής και μέλος της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας της Βουλής, περιέγραψε ακριβώς το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και δεσμεύτηκε πως θα αγωνιστεί μαζί με το κόμμα για να μη χάσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους από τα funds και τους servicers.

Οι υποψήφιοι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση ήταν: από την Ανατολική Αττική ο Βαγγέλης Θεοδώρου, η Μυρόπη Καβουκίδου, ο Βαγγέλης Πλατσατούρας και η Βαλέρια Τελικοστώγλου, από τη Δυτική Αττική ο Νίκος Ντούρος, από τη Δυτική Αθήνα ο πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος “Θεόφραστος”, Γιάννης Κυριακόπουλος, από την Β΄ Πειραιά η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου – Πασχαλίδου και ο Πέτρος Κουβάτσος και από τον Νότιο Τομέα, ο επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια”, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Νίκος Παπαδάκης.

Τις επόμενες ημέρες το Πράσινο Κίνημα προγραμματίζει αντίστοιχες πολιτικές συγκεντρώσεις, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών είναι τεράστιο και οι ζυμώσεις που γίνονται από τα κάτω της κοινωνίας θα εκπλήξουν πολλούς.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green για τη ζωή μας