ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΣΠΑΠ: Θεσμική Συνάντηση για την Πεντέλη και την Πολιτική Προστασία

Τα πολλά περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας συζήτησαν σε θεσμική συνάντηση που είχαν κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Πεντέλης (ΣΠΑΠ) και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο. Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος αποτελείτο από τους δύο συμπροέδρους Ρια Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη, τον εκπρόσωπο τύπου Νίκο Καραμπάση, τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλανδρίου και οργανωτικό υπεύθυνο Άγγελο Νταβία, τον περιφερειακό σύμβουλο εντεταλμένο για θέματα περιβάλλοντος και πρόεδρο του Πράσινου Ιδρύματος Νίκο Παπαδάκη και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Αττικής Βαγγέλη Θεοδώρου.

Στα θέματα συζήτησης κυριάρχησε η πολιτική προστασία και η κοινή πεποίθηση ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, στην πρόληψη, τόσο στο οργανωτικό όσο και στο οικονομικό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό, το Πράσινο Κίνημα εξέφρασε την θέση του, ότι θα πρέπει να διπλασιαστούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι Πυρασφάλειας, και φυσικά να δίνονται εγκαίρως πριν την αντιπυρική περίοδο για να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Επίσης το Πράσινο Κίνημα στηρίζει το αίτημα των Περιβαλλοντικών Συνδέσμων, για να προσληφθεί μέσω του προγράμματος Κοινωφελής Εργασίας, εξειδικευμένο προσωπικό για την πολιτική προστασία. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η πρόταση του Πράσινου Κινήματος για την Πολιτική Προστασία, με βάση τις προληπτικές διαδικασίες.

Ειδική αναφορά έγινε και στο σχέδιο ανάπλασης του Πεντελικού, το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στο πολιτιστικό, ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και εκτενή κουβέντα για την αρνητική γνωμοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη χρήση των Λατομείων που έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξή μας και εντεταλμένος για θέματα περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής Νίκος Παπαδάκης. Η υπερψήφιση της αρνητικής γνωμοδότησης, είναι προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, κατά την άποψη του Πράσινου Κινήματος πρέπει να αλλάξει και η χρήση γης στην περιοχή, σε πιο οικολογική και περιβαλλοντική κατεύθυνση.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον του Πράσινου Κινήματος για συνδρομή στον ΣΠΑΠ στα θέματα που απασχολούν το πολύπαθο Πεντελικό και στις προσπάθειες προστασίας και ανάπλασής του. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής Νίκο Παππαδάκη για την εξαιρετική εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το θέμα της επιχειρούμενης λειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό. Τέλος αφού επισήμανε την σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΚΕΔΕ και Πράσινου Κινήματος για θέματα Πολιτικής Προστασίας δεσμεύτηκε για συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη του κινήματος για συντονισμό και συνδρομή σε δράσεις του ΣΠΑΠ.

Το Πράσινο Κίνημα, αναγνωρίζοντας τον αγώνα που έχει δώσει ο ΣΠΑΠ και ο πρόεδρός του Βλάσσης Σιώμος, δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει σε κάθε κατεύθυνση για να βοηθήσει στο έργο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Πεντέλης. Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο συμπρόεδροι Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης τόνισαν τα εξής: “Γνωρίζουμε τον αγώνα και τις αγωνίες διαχρονικά των ανθρώπων του ΣΠΑΠ. Ειδικά για τον πρόεδρο Βλάσση Σιώμο που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτό το λειτούργημα. Για εμάς η αντιπυρική περίοδος για το 2022 πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Για να δώσουμε βαρύτητα στην πρόληψη που είναι και το πιο σημαντικό. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και για τα άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής το Πράσινο Κίνημα θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του. Η Κλιματική Κρίση από την Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ και πρέπει όλοι να συνεργαστούμε”.