ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δυσάρεστη η τοποθέτηση του ακραία νεοφιλελεύθερου κ. Σκυλακάκη, στο Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το Πράσινο Κίνημα, με αφορμή την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, παρατηρεί μία νεοφιλελεύθερη στροφή στα χαρτοφυλάκια που έχουν σχέση με το περιβάλλον και την ενέργεια.
Με αφορμή τη νέα κυβέρνηση ο συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: “Με ιδιαίτερη ανησυχία, ενημερωθήκαμε για την τοποθέτηση του ακραία νεοφιλελεύθερου Θεόδωρου Σκυλακάκη, στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Είναι γνωστές οι θέσεις και οι απόψεις του. Είναι προφανές, ότι τα Κοινά Αγαθά, θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, των οικονομικών συμφερόντων και των πολυεθνικών. Οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και οι περιοχές Natura, θα υποστούν περαιτέρω απαξίωση και υποβάθμιση για να μπορούν να μπουν τα οικονομικά συμφέροντα και να αλλοιώσουν τον φυσικό χαρακτήρα τους. Τα Βουνά και τα Δάση μας θα συνεχίζουν να γεμίζουν άκριτα με ανεμογεννήτριες.
Στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα, επιβραβεύτηκε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, με την υπουργοποίηση του. Η ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της θητείας του, δέχτηκε να υποβαθμιστεί μετά από δεκαετίες η καταστατική θέση των αιρετών. Έφυγαν αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση και πήγαν στην κεντρική διοίκηση, χωρίς καμία αντίδραση. Ακόμα και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, των Δήμων και των Περιφερειών, έχασαν τον αποφασιστικό τους χαρακτήρα και πλέον έχουν μόνο … γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Επιβραβεύτηκε το … κομματικό κοστούμι που φόρεσε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Παπαστεργίου εξυπηρετώντας τις ταγές της Ν.Δ. κόντρα στην αυτοδιοίκηση.
Το Πράσινο Κίνημα, θα είναι σε εγρήγορση, για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της χώρας μας. Καλούμε τις συλλογικότητες και οργανώσεις του πράσινου χώρου σε κοινό αγώνα για να προστατεύσουμε τη φύση, το περιβάλλον και τα Κοινά Αγαθά, από την επερχόμενη λαίλαπα.”

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Go Green …για τη ζωή μας