ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Δυναμικό παρόν στο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Στο εξαιρετικό φεστιβάλ dont drop στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων έδωσε το παρόν το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ. Μέσα από μια κυκλική φιλοσοφία η οποία προστατεύει την κοινωνία από τη σπατάλη και τα απόβλητα, ο κυκλικός «τρόπος» παραγωγής και κατανάλωσης, σκοπεύει στην ελαχιστοποίηση χρήσης φυσικών πόρων.

Έτσι ως οικονομική έννοια, προχωρά πέρα από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη οικονομία, στοχεύοντας στη βιώσιμη διαχείριση πρώτων υλών και ενέργειας. Στόχοι του φεστιβάλ ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη σχετικά με την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των αρχών της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας.

Το Πράσινο Κίνημα εκπροσώπησαν ο Συμπρόεδρος Κώστας Καλογράνης, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Στέλιος Ταντούρης, Έλσα Μπάρδα και Αντζελίνα Αβραμάκου. Μάλιστα ο Στέλιος Ταντούρης, ως εικαστικός που δημιουργεί με Ανακυκλώσιμα Υλικά, ενημερώθηκε από το ΕΕΕΚ Καλιθέας για τις δημιουργικές δραστηριότητες τους από Ανακυκλώσιμα Υλικά, από πηλό καθώς και για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον χώρο της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!