ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Αγκαλιά» με την συντήρηση οι Οικολόγοι Πράσινοι

Στην πλήρη ταύτισή τους με την συντήρηση, την οποία εκπροσώπησαν και όταν συγκυβέρνησαν με τον Σύριζα, προχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Πλέον και με τη …Βούλα εκφράζουν τις πιο συντηρητικές απόψεις στην Ελλάδα και μάλιστα αποθεώνονται από το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών για αυτήν τους την μεταστροφή. Έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν έμπρακτα την στήριξή τους στον σύλλογο «Αγκαλιά» που είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα, στον αγώνα κατά των αμβλώσεων…

Η νέα συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, η οποία είναι και πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Σύριζα, επισκέφτηκε τον «Φιλανθρωπικό Σύλλογο “Η Αγκαλιά”» για να δηλώσει έμπρακτα, εκ μέρους του κόμματός της, την «αλληλεγγύη» της στο έργο του συλλόγου.

«H Αγκαλιά» δεν είναι μια οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση. Είναι το δημιούργημα της Πρεσβυτέρας Βαρβάρας Μεταλληνού, που δίνει εδώ και πολλά χρόνια μεγάλο αγώνα εναντίον των αμβλώσεων στην Ελλάδα. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην κάθε γυναίκα να αποφασίσει η ίδια τι θα κάνει με το σώμα της. Πιστεύει ότι κάθε έμβρυο πρέπει να γεννηθεί ακόμα και αν είναι αποτέλεσμα βιασμού ή κακοποιητικής διαδικασίας απέναντι στη γυναίκα. Μάλιστα το 2013, ήταν ο εθνικός συντονιστής της «ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών» «One of Us», που συγκέντρωσε υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών με σκοπό την κατάργηση των αμβλώσεων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν συντηρητικές και ακροδεξιές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη. Η «Αγκαλιά» είναι το καμάρι του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, όπου φυσικά, με ανακοίνωσή τους, πανηγυρίζουν για το πολιτικό άλλοθι που τους δίνουν κατά των αμβλώσεων οι «Οικολόγοι Πράσινοι» και οι συνεργαζόμενοι μαζί τους «Πράσινοι». Είναι προφανές ότι η «Βαρωνία της Οικολογίας» εξέφραζε και εκφράζει την συντήρηση σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Είναι επίσης κατανοητό, ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τον πράσινο, προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα. Το κόμμα των Τσιρώνη – Δημαρά με την αποτυχημένη, υπουργοποιημένη, συντηρητική διαδρομή τους στη διακυβέρνηση Σύριζα και το κόμμα των Τρεμόπουλου – Χρυσόγελου με την πολλαπλώς αποδοκιμασμένη από τους πολίτες θητεία τους στο ευρωκοινοβούλιο, έχουν μπει στο «πράσινο» χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το Πράσινο Κίνημα, τονίζει σε όλους τους τόνους ότι η κατάργηση των αμβλώσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση, θέση της μεγάλης ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας. Το αντίθετο μάλιστα… Η συγκεκριμένη πράξη είναι μία ακόμα απόδειξη των υπόγειων διαδρομών της «Βαρωνίας της Οικολογίας» με την καθεστωτική συντήρηση στην Ελλάδα, με σκοπό να νοθεύσουν εκλογικά το αυθεντικό «πράσινο» μήνυμα, που εκφράζει σε επίπεδο κομμάτων, πλέον μόνο το Πράσινο Κίνημα. Δεν θα το επιτρέψουμε…

Για το συγκεκριμένο θέμα η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε το εξής: «Κάθε γυναίκα αποφασίζει αυτή, και μόνη αυτή, τι θα κάνει με το σώμα της. Είναι αδιαπραγμάτευτο. Η υποχρεωτικότητα της κύησης ακόμα και αν είναι προϊόν βιασμού ή κακοποίησης, δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Οι γυναίκες έχουν θεσμοθετημένα δικαιώματα, τα οποία εμείς στο Πράσινο Κίνημα, στηρίζουμε και θα προστατέψουμε».