Ταλαιπωρία χωρίς λόγο για χιλιάδες πολίτες από τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις

Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει τη σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία να κλείσει την Εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη κόβοντας την Ελλάδα στη μέση.
Ο «επιμελής» Υπουργός, που ψήφιζε μνημόνια χωρίς να τα έχει διαβάσει, αυτός που χρησιμοποιεί κατ΄ εντολή Μητσοτάκη την Ελληνική Αστυνομία ως μηχανισμό καταστολής, πέτυχε να αποκόψει την επικοινωνία της μισής Ελλάδας από την άλλη μισή.
Έδωσε εντολή ο κ. Χρυσοχοΐδης να κλείσει η Εθνική οδός στα όρια της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά επικαλούμενος σφοδρή χιονόπτωση. Είχε το θράσος μάλιστα με τον συνήθη «δημοκρατικό τρόπο» του αποφασίζομεν και διατάσσομεν να ενημερώσει, ότι «η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση».
Οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν από τον γνωστό αριθμό 112. Ούτε το Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη, αλλά ούτε και η Πολιτική προστασία, θεώρησαν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν τους πολίτες για την απόφαση του κλεισίματος της Εθνικής οδού. Γιατί άλλωστε να ενεργοποιήσουν το 112; Μήπως για να γλιτώσουν την πρωινή ταλαιπωρία οι χιλιάδες οδηγοί που στοιβάζονταν στα ακινητοποιημένα οχήματα τους στην Εθνική οδό; Μήπως για να ενημερωθούν οι παραγωγικές-οικονομικές μονάδες (όσες ακόμα λειτουργούν) ότι κάποιοι εργαζόμενοι τους δεν θα δουλέψουν σήμερα; Τους μπλόκαρε στο δρόμο η αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη.
Πού πήγαν οι έγκαιρες ενημερώσεις των μετεωρολόγων; Πού πήγαν οι συσκέψεις; Υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης ή αυτό εξαντλείται σε απαγορεύσεις; Πού είναι η Πολιτική προστασία; Πού είναι η υποχρέωση της εταιρείας που διαχειρίζεται την Νέα Εθνική οδό να κρατά την εθνική ανοικτή ακόμα και με χιονόπτωση;
Πέτυχαν οι κυβερνητικοί να αφήσουν επί ώρες χωρίς ρεύμα την Θάσο – την Σκόπελο – την Αλόννησο, αλλά και περιοχές της Αττικής ( με ελάχιστες ώρες χιονόπτωσης) όπως Εκάλη, Δροσιά, Αγ. Στέφανος, Ροδόπολη, Σταμάτα, Μαρκόπουλο Ωρωπός, Καπανδρίτι, Αυλώνας ,Κάλαμος.
Σε ποιο σοβαρό κράτος, σε ποιο «επιτελικό» κράτος θα συνέβαιναν αυτά και δεν θα είχαμε παραιτήσεις υπευθύνων πολιτικών; Αλλά η παραίτηση είναι πολιτική πράξη…τούτη όμως η κυβέρνηση μόνον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και θέτει την κοινωνία σε lockdown. Είναι σε πλήρη άρνηση με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνίας. Είναι σε πλήρη άρνηση με την άσκηση της πολιτικής. Έχει επιλέξει την επικοινωνία και γι’α αυτό πιθανότατα θα είναι πολύ σύντομος ο βίος της.

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη