Το κόμμα στηρίζει την αυριανή απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Αποκατάστασης και τα Ιδρύματα της χώρας

Το Πράσινο Κίνημα εκφράζει τη συμπαράστασή του στην απεργία των νοσοκομειακών φυσικοθεραπευτών στα Ιδρύματα Πρόνοιας. Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 με αίτημα την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Σύμφωνα με το αντικείμενο της εργασίας τους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Αποκατάστασης και τα Ιδρύματα της χώρας οι περίπου 1.000 φυσικοθεραπευτές δικαιούνται να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, διότι έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς και εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες.
Το Πράσινο Κίνημα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, που είναι γνώστης του θέματος, να επιληφθεί και να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα των εργαζομένων.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Πρέπει άμεσα να σταματήσει αυτή η αδικία και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι φυσικοθεραπευτές στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Αποκατάστασης και τα Ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, θα πρέπει να επεκταθεί και στους εργοθεραπευτές και τους ελάχιστους γυμναστές που είναι στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα της χώρας.”