Το κόμμα συμμετέχει και φέτος μαζικά στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα
Πράσινο Κίνημα: Κινητοποίηση για Κλιματική Δικαιοσύνη

Το Πράσινο Κίνημα θα λάβει μέρος και φέτος στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για το Κλίμα.
Το Πράσινο Κίνημα καλεί σε μαζική παρουσία ξανά τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, καθώς και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να στείλουν ένα μήνυμα περιορισμού των πολιτικών που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση τον πλανήτη μας.
Το ραντεβού έχει δοθεί στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα.
Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει την κινητοποίηση και τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν οι διοργανωτές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Φέτος η χώρα μας βίωσε ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Πρωτοφανές τόσο στην διάρκεια, όσο και την ένταση. Η θερμοκρασία έσπασε ρεκόρ 50 χρόνων.
Αλλεπάλληλες πυρκαγιές, ξηρασία αλλά και πλημμύρες δημιουργούν προβλήματα τόσο στην καθημερινή μας ζωή, όσο και στην οικονομική αλλά και κυριολεκτική ακεραιότητα ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων. Η πραγματικότητα δεν σηκώνει αμφισβήτηση.
Η κλιματική κρίση αποτελεί πλέον υπαρξιακό ζήτημα, το οποίο θα επηρεάσει δυσανάλογα την γενιά μας. Είναι υποχρέωσή μας να κινητοποιηθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να μιλήσουμε για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
Στις 24 Σεπτεμβρίου, συγχρονίζουμε τα συνθήματα μας με αυτά εκατοντάδων χιλιάδων νέων σε όλο τον πλανήτη, και παλεύουμε για ένα μέλλον βιώσιμο. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.
Γι’ αυτό και το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους. Σε όποιον θέλει στο μέλλον να κοιτάζει τα νέα άτομα στα μάτια ξέροντας ότι έκανε ότι μπορούσε για εκείνα.”

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα αναγνωρίζει το περιβάλλον και τη διάσωσή του ως πρωτεύον ζήτημα για τον σύγχρονο κόσμο. Για το λόγο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα καλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματός μας να δώσουν βροντερό παρών στη συγκέντρωση των κινημάτων στο Σύνταγμά και στην πλ. Αριστοτέλους. Πλέον, δεν χωράει καμία καθυστέρηση. Η θεσμοθέτηση του πρώτου κλιματικού νόμου στην Ελλάδα, έπρεπε να είχε γίνει «εχθές» για να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τη μετάβαση σε μια νέα «πράσινη» εποχή. Είναι αδήριτη ανάγκη να επικαιροποιηθούν οι στόχοι της χώρας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ενεργού συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη