Πράσινο Κίνημα: Δίπλα στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Ο Σωτήρ”

Κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος επισκέφτηκε το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Ο Σωτήρ”, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Η αντιπροσωπεία του Πράσινου Κινήματος αποτελούνταν από τους δύο Συμπροέδρους του κόμματος Ρία Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Παπαδάκη και συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του φορέα, κα Ράνια Λιακοπούλου, την Ταμία του Δ.Σ., κα Εριέτα Φιλιππούση και τον Προϊστάμενο, κ. Θάνο Τσαβαλάκογλου.
Τα στελέχη του κόμματος ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σωματείου ενημερώθηκαν για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στις δομές που λειτουργεί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και συνομίλησε με τα ωφελούμενα μέλη του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Ο Σωτήρ”.


Το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Ο ΣΩΤΗΡ”, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο που συγκροτήθηκε από γονείς ατόμων με αναπηρία και ειδικώς πιστοποιημένος φορέας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το κράτος για να προσφέρει ειδική εκπαίδευση, περίθαλψη και σίτιση σε περισσότερα από 250 άτομα με νοητικές αναπηρίες.
Για την υλοποίηση των σκοπών αυτών λειτουργούν τρεις δομές ΚΔΑΠ – ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ), τρεις δομές Κ.Δ.Η.Φ (Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας) και τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στις οποίες διαμένουν μόνιμα 15 άτομα με νοητική αναπηρία.
Βασικός στόχος είναι η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και φροντίδας, η ιατρική παρακολούθηση, η κοινωνική και η επαγγελματική ένταξη καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αναπηρία μέσω πολλών δραστηριοτήτων και κοινωνικών εκδηλώσεων.
Στα Προγράμματα Προεπαγγελματικής Κατάρτισης οι συμμετέχοντες απασχολούνται παραγωγικά, αναπτύσσουν ικανότητες και λεπτές κινητικές δεξιότητες, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και μυούνται στις σχέσεις συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης/ βοήθειας.

Προγράμματα ψυχαγωγίας και κοινωνικής ένταξης
– Εργαστήριο κατασκευής εποχικών και διακοσμητικών ειδών
– Εργαστήριο κατασκευής κασπώ
– Γεωτεχνικό εργαστήριο
– Εργαστήριο κηροπλαστικής και αρωματισμού χώρου
– Εργαστήριο γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων.
Τα προγράμματα ψυχαγωγίας και κοινωνικής ένταξης προετοιμάζουν τα άτομα με αναπηρία για την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία μέσω της καθοδήγησης για την απόκτηση διαφόρων γνώσεων και δεξιοτήτων και περιλαμβάνουν:
– Προγράμματα θερινών διακοπών
– Προγράμματα κοινωνικής ένταξης στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αθλητικές δραστηριότητες και συχνές έξοδοι σε χώρους εστίασης.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει πάντα τέτοιες δομές και βρίσκεται στο πλευρό τους, καθώς καλύπτουν ένα σημαντικό κομμάτι κοινωνικών υπηρεσιών, που δεν μπορεί να καλύψει το κεντρικό κράτος. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Θεσσαλονίκη και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία όπως δεσμευτήκαμε. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Ο ΣΩΤΗΡ” για το σπουδαίο έργο του.”

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση — Η Πολιτική στην Πράξη