Παρέμβαση του Α. Ακρίβου για την καθυστέρηση των έργων στη Θεσσαλία

Συνεχίζει τις θεσμικές συναντήσεις η παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, στην διαρκή προσπάθεια της να αναδεικνύονται τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους πολίτες της Θεσσαλίας.
Αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της “πράσινης” παράταξης της Θεσσαλίας και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Νούσιο, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και Νικόλαο Καραγιάννη, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Κοινωνικής Πρόνοιας – Εξυπηρέτησης του Πολίτη.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας έθεσε στους δύο Αντιπεριφερειάρχες την έντονη δυσαρέσκεια της παράταξης για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση των μετά Ιανού έργων. Με την καθυστέρηση αυτή υπάρχει έντονη πιθανότητα να πλημμυρίσουν ξανά τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.
Όπως αναφέρθηκε, ενώ έχουν δοθεί οι προκαταβολές στις μεγάλες εταιρείες, τα έργα δεν ξεκίνησαν ακόμα.
Αξίζει να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λόγω του Ιανού, η επαρχιακή οδός 9, στον άξονα “Μουζάκι – Πευκόφυτο – Βλάσι Αργιθέας – Μ. Σπηλιώτισσας” της Π.Ε Καρδίτσας, υπέστη σοβαρή καθίζηση με αποτέλεσμα να έχει δυσκολέψει εξαιρετικά η πρόσβαση προς και από την περιοχή της Ανατολικής Αργιθέας.
Η αρμοδιότητα για τον οδικό άξονα αυτό, ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ωστόσο ένα χρόνο και πλέον μετά τον Ιανό, το έργο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου οδικού άξονα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα με τις νέες βροχοπτώσεις.
Παράλληλα, ο κ. Ακρίβος μετέφερε στους δύο Αντιπεριφερειάρχες ότι από αυτοψίες που έχει κάνει τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της παράταξης δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί των ρεμάτων.
Την ίδια στιγμή η Θεσσαλία βιώνει το τραγικό πρόσωπο της πανδημίας και ο κ. Ακρίβος ζήτησε από τους κ.κ. Περιφερειάρχες να δοθεί μεγάλο βάρος στην ενίσχυση των δομών υγείας και των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ακρίβος δήλωσε: “Η παράταξή μας έχει αποδείξει πως δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση. Αυτό όμως δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τους δύο Αντιπεριφερειάρχες είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό και γενικότερα των μεγάλων έργων αλλά και των προληπτικών παρεμβάσεων. Πότε θα ξεκινήσουν τον χειμώνα; Έπρεπε απ’ το καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί τα αναγκαία έργα για τα οποία η Περιφέρεια έχει ήδη δώσει προκαταβολές.
Επίσης, υπογράμμισα τις ελλειμματικές πολιτικές, που βαραίνουν σαφέστατα διαχρονικά και τη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα πρέπει άμεσα να επισπεύσει τα έργα υποδομής που απαιτούνται να γίνουν ώστε να μην επαναληφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία. Υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν πάλι τα σπίτια των συμπολιτών μας.
Τέλος, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε το θέμα της πανδημίας για το οποίο τονίστηκε ότι θα πρέπει να θωρακιστούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ώστε να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες συνθήκες».