Ν. Παπαδάκης: “Υπηρετούμε πιστά το όραμα να ζούμε σε μια πράσινη, ανθρώπινη, βιώσιμη Αττική”

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος, κ. Νίκος Παπαδάκης, επικεφαλής της παράταξης “Αττική Πράσινη Περιφέρεια” υποδέχτηκε την πρώτη μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό ποδηλατοβόλτα στην διαδρομή που σχεδιάστηκε ο Βόρειος Αξονας – Ποδηλατόδρομος της Αττικής «Από την Κηφισιά, μέχρι την Περιφέρεια Αττικής στην Λ. Συγγρού»
Κατά τη συζήτηση με του ποδηλάτες μετέφερε την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής και την δέσμευσή του για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υποδομών για την ανάπτυξη της Αστικής Ποδηλασίας στην Αττικής.
Η Περιφέρεια Αττικής:
— έχει δεσμεύσει στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων , από δικούς της πόρους, 32 εκατομμύρια ευρώ για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική, αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την εκτέλεση αυτής της μορφής των πράσινων παρεμβάσεων , που προάγουν και υπηρετούν το μοντέλο της βιώσιμης Περιφέρειας.
— παράλληλα σε συνεργασία με το Υπ. Περιβάλλοντος σχεδιάζεται η εκπόνηση μελετών για μία παρέμβαση που θα προβλέπει τη συνένωση των ποδηλατοδρόμων όλων των Δήμων
— εστιάζει στο ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί σε όλη την Αττική, επισημαίνοντας πως
στο επίκεντρο της διοίκησης είναι παράλληλα με την ανάπτυξη και η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.
— διαβεβαιώνει πως η αυτοδιοίκηση από την πλευρά της, Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι, θα κάνουν ότι απαιτηθεί ώστε αυτό το σημαντικό έργο , που είναι πολύπλοκο αφού διατρέχει πολλούς δήμους, να τρέξει γρήγορα.
Η Περιφέρεια Αττικής με σημαντικές αστικού τύπου παρεμβάσεις υπηρετεί πιστά το όραμα, να ζούμε σε μια πράσινη, ανθρώπινη, βιώσιμη Αττική