Συνέντευξη του Συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος στο CORFU CHANNEL και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ – ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Κώστας Καλογράνης: “Η οικολογία είναι πρωτίστως οικονομία”

Καλεσμένος στο CORFU CHANNEL και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ – ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ήταν ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος, κ. Κώστας Καλογράνης.
Με αφορμή τη θεματαλογία της εκπομπής πρώτα συζητήθηκε το θέμα της τετραήμερης εργασίας που ήδη υλοποιείται σε κάποιες μορφές στην Ευρώπη και ο κ. Καλογράνης περιέγραψε τα προτερήματα αυτής της νέας εργασιακής σχέσης.
Αμέσως μετά, τέθηκε από τους έγκριτους δημοσιογράφους της εκπομπής, κ.κ. Σπύρο Ρίκο και Ηλία Βάλαρη, το επίκαιρο πλέον ζήτημα των εκλογών και σε ποιο σημείο βρίσκεται το κόμμα.
Ο κ. Καλογράνης θύμισε πως ήδη το Πράσινο Κίνημα έχει ανακοινώσει τους πρώτους 100 υποψηφίους και στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα ανακοινώσει έναν ακόμη σημαντικό αριθμό υποψηφίων βουλευτών. Λόγω της εντοπιότητας του καναλιού τέθηκε το θέμα των υποψηφίων του κόμματος στην Κέρκυρα, όπου ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος ενημέρωσε για την συμπλήρωσή του.
Κάνοντας μία γενικότερη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κώστας Καλογράνης υπογράμμισε πως είναι ώριμες οι συνθήκες για να υπάρχει ένα πράσινο κόμμα στην επόμενη Βουλή και αυτό θα είναι το Πράσινο Κίνημα. Μάλιστα, επανέλαβε το “μότο” του ο κ. Καλογράνης ότι “μας λείπει μία ψήφος και αυτή είναι η δική σου” για να στείλει με συμβολικό τρόπο το μήνυμά του προς τους τηλεθεατές του καναλιού.
Μιλώντας για το πρόγραμμα του Πράσινου κινήματος ο Συμπρόεδρος του κόμματος εξήγησε: “Εμείς δεν είμαστε απλά περιβαλλοντιστές. Στο Πράσινο Κίνημα μιλάμε και για Οικονομία. Η Πράσινη Οικονομία είναι η Νέα Οικονομία που θα έρθει στη χώρα μας και θα έχετε διαπιστώσει πως τα άλλα κόμματα δεν έχουν προτάσεις σχετικά, γιατί δεν γνωρίζουν και δεν έχουν αυτήν την πολιτική κατάρτιση που έχει το Πράσινο Κίνημα. Γενικότερα όμως το κόμμα μας έχει καταθέσει προτάσεις για τη φορολογία και όλους τους τομείς της οικονομίας, καθώς πρωτίστως για εμάς η οικολογία είναι οικονομία.”
Ακολούθως, ο Κώστας Καλογράνης στάθηκε στην σταθερή πατριωτική διάσταση που έχει το κόμμα και η οποία είναι μία ειδοποιός διαφορά με τα άλλα μικρότερα κόμματα του χώρου.
Βέβαια, όταν η συζήτηση γίνεται σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που εδράζεται στην Κέρκυρα δε γίνεται να μην τεθεί και το θέμα του “Ερημίτη” που τόσο πολύ έχει απασχολήσει το Πράσινο Κίνημα.
Τέλος, ο Κώστας Καλογράνης ευχαρίστησε τα περιφερειακά μέσα που δίνουν βήμα στο Πράσινο Κίνημα.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ: