“Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”: Θεσμική συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Αθ. Ακρίβου με τον δήμαρχο Μουζακίου

Εποικοδομητική συνάντηση είχαν με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, παρουσία της Συντονίστριας της παράταξης κας Αθηνάς Καραμήτρου και της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Ν. Λάρισας κας Ελένης Βάλλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αρχικά στην διεκδικητική δραστηριότητα της Δημοτικής αρχής για την υλοποίηση, από την κεντρική διοίκηση, αναγκαίων έργων που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες, τις συνθήκες διαβίωσης και καθημερινότητας των δημοτών.

Ο κ. Ακρίβος συνεχάρη το Δήμαρχο «για την ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει η Διοίκησή του», γεγονός που αντανακλά – όπως είπε – θετικά συναισθήματα στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολούθως, ο κ. Ακρίβος ενημερώθηκε αναλυτικά από το Δήμαρχο για την έκταση των καταστροφών που προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», αλλά και για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Μουζακίου όλο αυτό το διάστημα, σε πληγείσες τοπικές κοινότητες και στο Μουζάκι.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια», στάθηκε αρκετά στα μεγάλα απολύτως απαραίτητα έργα που θα πρέπει να εκτελεστούν από το κράτος και σήμερα – όπως τόνισε – δυστυχώς βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του για την καθυστέρηση που υπάρχει ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Ακρίβος επισήμανε πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ολόκληρο το καλοκαίρι σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον, λόγω της εποχής, οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι ευνοϊκές για την ομαλή και γρήγορη εξέλιξη των εργασιών, ειδικά στα ορεινά όπου οι ζημιές είναι πολλές και εκτεταμένες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του «Ιανού» στην περιοχή, καθώς υπάρχουν πια έτοιμες μελέτες και ήδη η Πολιτεία «άναψε πράσινο» για την εγκατάσταση του αναδόχου.

Ευχαρίστησε δε τον επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης «Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια» για την επίσκεψη και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Δήμο Μουζακίου.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με υπογράμμιση της ειλικρινούς πρόθεσης των δυο πλευρών για συνέχιση της πολύ καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.