Με αφορμή την κατάρρευση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, στις 10/2/2019, επί των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Αρτεμισίου, στο Γκάζι, που καταπλάκωσε δύο αυτοκίνητα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Καψής δηλώνει τα εξής:

«Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη η είδηση της κατάρρευσης του ακατοίκητου κτιρίου στο Γκάζι, που ευτυχώς προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, λόγω της ώρας του συμβάντος και δεν θρηνήσαμε θύματα!

Επανέρχομαι σε διακηρυγμένη, μέσω της Προγραμματικής Δήλωσης του Πράσινου Κινήματος και της Παράταξης ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, «περί κατεδάφισης» αυτών των κτιρίων, επικίνδυνων τόσο για τη ασφάλεια των δημοτών (από αποσπάσεις τμημάτων ή κατάρρευση), όσο και για τη δημόσια υγεία, καθόσον λειτουργούν πλέον και ως εστίες μόλυνσης.

Υπενθυμίζω τη θέση αυτή: Απαιτείται μια γενναία πολιτική κατεδάφισης των παλιών, εγκαταλελειμμένων και ακατοίκητων κτιρίων, που αφθονούν ειδικά στο Κέντρο του Δήμου, ούτως ώστε και οι κίνδυνοι να εκλείψουν και απελευθέρωση χώρων να προκύψει για τη δημιουργία μικρών πάρκων, παιδικών χαρών, ελεύθερων χώρων πρασίνου, στάθμευσης οχημάτων, μικρών αθλητικών κέντρων – γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, 5Χ5, τένις, κ.ά.

Αντί, λοιπόν, τα παλιά, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα κτίρια να υποβαθμίζουν την Πόλη και να απειλούν τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των Δημοτών και των επισκεπτών – τουριστών της, ας συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και στον καλλωπισμό της Αθήνας, όπως αρμόζει στο ιστορικό της Κέντρο!»