Γεια σας. Είμαστε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και έχουμε δεσμευτεί στη δημιουργία μιας Ευρώπης που προσφέρει στους πολίτες της. Αποτελούμαστε από πολλά κόμματα μέλη από όλη την Ευρώπη, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από άλλες χώρες.

Οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων μελών απαρτίζουν το Συμβούλιό μας. Συναντιούνται δύο φορές τον χρόνο προκειμένου να ορίσουν την πολιτική μας κατεύθυνση η οποία στρέφεται γύρω από το ευρωπαϊκό σχέδιο και τις αξίες του.

Η γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ένα σπουδαίο ιστορικό επίτευγμα το οποίο σταθεροποίησε και συμφιλίωσε μια ήπειρο που είχε πληγεί από τον πόλεμο, την ήπειρο στην οποία σήμερα ζούμε και εργαζόμαστε μαζί ειρηνικά. Ξεκίνησε ως μια πρωτίστως οικονομική πρωτοβουλία, αλλά στη σύντομη ζωή της εξελίχθηκε σε μια πολιτική, πολιτιστική και δημοκρατική ένωση.

Ως ένα από τα πολιτικά κόμματα της ΕΕ, συνεργαζόμαστε με τα εθνικά κόμματα Πρασίνων και τα εκλεγμένα μέλη των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, για να ενισχύουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία και να εκφράζουμε τη βούληση των πολιτών της ΕΕ. Επιδιώκουμε μια Πράσινη μεταμόρφωση της Ευρώπης και της οικονομίας της η οποία θα δημιουργήσει ένα προοδευτικό και αειφόρο μέλλον για όλους τους πολίτες της.

Εστιάζουμε στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων και το χτίσιμο μιας ισχυρής, δημοκρατικής Ευρώπης.

Είμαστε το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και θέλουμε μια Ευρώπη που προσφέρει στους πολίτες της.