Την Σαλαμίνα επισκέφτηκε το Πράσινο Κίνημα. Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας έκανε την 7η Διάθεση Σπορών Παραδοσιακών Ποικιλιών και το Πράσινο Κίνημα ήταν εκεί για να στηρίξει εμπράκτως τον αγώνα να διασωθούν οι παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων και παράλληλα να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στα μεταλλαγμένα προϊόντα.

Οι συντελεστές της προσπάθειας στον Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αφού κάνουν εθελοντικά αυτόν τον σημαντικό αγώνα, χωρίς να έχουν οικονομικούς πόρους. Το Πράσινο Κίνημα πιστεύει ότι πρέπει να υποχρεωθούν όλα τα προϊόντα που περιέχουν μεταλλαγμένα υποπροϊόντα να το αναγράφουν ευκρινώς στην συσκευασία τους και ταυτόχρονα να θεσμοθετηθούν κίνητρα για την διάσωση των Παραδοσιακών Ποικιλιών. Η καλή τροφή είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και δυστυχώς δεν θα είναι αυτονόητο στα επόμενα χρόνια, λόγω των συμφερόντων κολοσσιαίων πολυεθνικών εταιριών. Το Πράσινο Κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτα εναντίων των μεταλλαγμένων προϊόντων και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Στην επίσκεψη του Πράσινου Κινήματος συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κώστας Καλογράνης, τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής Θανάσης Ακρίβος και Βαγγέλης Θεοδώρου, εκ μέρους του Πράσινου Ιδρύματος ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης και η γραμματέας Ζωη Μιχαηλίδου και η οργανωτική υπεύθυνη Θεσσαλίας Ελένη Βάλλα. Στην επίσκεψη μας στα γραφεία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σαλαμίνας εκ μέρους της Τοπικής Κίνησης Σαλαμίνας μας συνόδευσε το μέλος Χρήστος Σταματίου. Ακολούθησε συνάντηση με τα μέλη της Τοπικής Κίνησης του Πράσινου Κινήματος στην Σαλαμίνα όπου ενημερωθήκαμε για την απορρύπανση στην περιοχή από την πετρελαιοκηλίδα αλλά και τις υπόλοιπες οχλούσες δράσεις για την περιοχή. Επίσης πραγματοποιήθηκε  συζήτηση – ενημέρωση με φίλους που θέλουν να γίνουν μέλη του Πράσινου Κινήματος.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση — Η πολιτική στην πράξη