Για ακόμη μία φορά,τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας,αποκάλυψαν τον ακραίο κυνισμό που επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας μίας ακόμα σφαγής Παλαιστινίων αμάχων και παιδιών από Ισραηλινά στρατεύματα με τη χρήση άμετρης βίας.

Όταν η παγκόσμια κοινότητα ανέχεται και δεν αντιδρά στη δολοφονία αμάχων και παιδιών,δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε ντροπή.

Το Πράσινο Κίνημα εκφράζει τον αποτροπιασμό του και αποδοκιμάζει πλήρως τη σφαγή των Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Θεωρεί ότι υπάρχουν “ιστορικά θεμέλια” στις σχέσεις Ελλήνων-Παλαιστινίων και απευθύνεται στον ελληνικό λαό ζητώντας του να υποστηρίξει το αίτημα του παλαιστινιακού λαού να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο του και στο δικό του ανεξάρτητο κράτος

Η θέση του Πράσινου Κινήματος στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής,ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων με το Ισραήλ.Και αυτή δεν είναι άλλη από την ενεργή υποστήριξη της Ελλάδας,εντός του πλαισίου του Ο.Η.Ε.,της Ε.Ε. και άλλων οργανισμών,της ανάγκης μίας λύσης δύο κρατών και με ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967,με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε πραγματικά άνθρωποι,το λιγότερο που σήμερα έχουμε να πούμε είναι ότι είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παιρνουμε Θεση – Η πολιτικη στην Πράξη .