Με αφορμή τον  σημερινό εορτασμό, της  Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη,  από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται με αφορμή τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έκαναν οι γαντούδες και καπελούδες του Σικάγο το 1857, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ. Ο Αγώνας για την ισότιμη καθιέρωση των γυναικών στους χώρους εργασίας αλλά και για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να  δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η  διακίνηση και η εμπορία γυναικών και ανηλίκων

(trafficking) και  οι έμφυλες ανισότητες με σχέσεις εξουσίας και επιβολής, μεταξύ ανδρών και γυναικών, στον οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερα στον κοινωνικό βίο. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες Χρόνια Πολλά  με «Ψωμί και τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως το αίτημα των γυναικών στη μεγάλη κινητοποίηση της Νέας Υόρκης».

Το Πράσινο Κίνημα, αποδεδειγμένα  τιμά και σέβεται τη θέση της Γυναίκας στην Κοινωνία και την Πολιτική και έχει στην πράξη θεσπίσει συμμετοχικότερες διαδικασίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκλογή δύο συμπροέδρων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας (Κώστας Καλογράνης και Ρία Ακρίβου) στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και έχει ορίσει ποσόστωση ανδρών – γυναικών σε όλα τα όργανα του Κινήματος.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ | Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ